Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Львівський органний зал запрошує на концерти в режимі енергозбереження

Про роботу концертного залу під час масових атак окупанта на обʼєкти критичної інфраструктури міста, важливість впровадження методів енергоефективності сьогодні та роль мистецтва в цих процесах у розмові зі співдиректором Органного залу, Тарасом Демком.

Останнім часом росія посилила ракетні обстріли України, бʼючи по обʼєктах критичної інфраструктури. Ворог намагається вибити українців із нормального ритму життя, позбавивши найціннішого — світла. Та ми незламна нація, і навіть в темряві беремо ліхтарики й продовжуємо боротися за свою перемогу.

Так сталось на одному з концертів у Львівському органному залі, коли перед самим його початком зникла електроенергія. Увесь склад симфонічного оркестру половину концерту грали для слухачів у суцільній темряві, підсвічуючи свої ноти ліхтариками. 

Після цього, адміністрацією концертного залу було прийнято рішення проводити концерти “без світла”, першим з яких став концерт органіста Сергія Павліва “Музика Баха”. 

"Зараз  економія електроенергії в Україні набуває особливої актуальності, тому Львівський органний зал вирішив показати приклад громадських заходів в режимі енергозбереження”, — каже Тарас Демко, співдиректор Органного залу. 

Закликав громадян до розумного використання електроенергії і міський голова Львова Андрій Садовий. Львівський органний зал доєднується до цієї ініціативи і переходить на новий, енергоефективний рівень. До кінця жовтня усі події концертного залу проводитимуться з використання мінімальної кількості електроенергії на сцені та в залі.

“Для того, щоб відбувся концерт класичної музики, достатньо дуже малої кількості ресурсів, насправді. До кінця жовтня будемо працювати в такому режимі: приглушене світло і максимально концентрована атмосфера” — пояснює Тарас Демко.

Ворожим силам не заволодіти ні нашими територіями, ні свідомістю, ні навіть мистецтвом. Ми вистоїмо в усіх незгодах, бо ми — українці.

“Режим енергозбереження заощаджує енергоресурси й водночас наповнює людей, які приходять на концерти, величезною енергією мистецтва" — завершує Тарас Демко. 

Запрошує вас наповнитись енергією мистецтва, заощадивши при цьому природні ресурси у Львівському органному залі. 

З детальним розкладом подій можна ознайомитись на сайті Органного залу, комунікаційних майданчиках Instagram, Facebook та за посиланням. 


Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ