Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

«Маленька» та «велика» криптовалюти: як обрати актив для торгівлі завдяки біржовому стакану WhiteBIT

Ціна криптовалют на біржі постійно коливається та змінюється. Проаналізувати чи підійде криптоактив для торгівлі впродовж дня можна завдяки таким інструментам: біржовий стакан та торговельний термінал.

Стратегії денної торгівлі

Денна торгівля — це торгова стратегія, яка передбачає вхід і вихід із позицій у той самий торговий день, щоби нарощувати портфель на відмінності ціни криптовалюти. Зазвичай мова про активні дії з боку трейдера впродовж 4 чи 8 годин (у терміналі обираються таймфрейми, тобто торгові періоди, 4H або 8H відповідно).

Одну зі стратегій денної торгівлі, для якої обираються ще коротші строки впродовж дня, називають скальпінгом — це високочастотна внутрішньоденна торгівля на біржі (таймфрейми від 1 хвилини до 1 години).

Щоби зробити висновок, чи варто обирати монету для торгівлі впродовж дня, треба проаналізувати обсяг активу на ринку та визначити, як формувалася ціна. Зчитати це можна завдяки графічним моделям та технічним індикаторам у терміналі, а також у структурі біржового стакана.

Як визначити кращі активи для торгівлі впродовж дня

Для скальпінгу чи загалом внутрішньоденної стратегії трейдери обирають активи так, щоб обраної криптовалюти ціна формувалася із великими коливаннями.

Біржовий стакан — це список, у якому показано заявки на купівлю (зеленим кольором) чи продаж (червоним кольором) віртуальних активів. Якщо він постійно оновлюється (з’являються нові заявки), то на криптовалюту є попит, тобто вона може бути обрана для такої стратегії.

Для такого висновку важливо також визначити, яким було добове відхилення вартості активу. Наприклад, ми маємо ефір криптовалюта, ціна якої впродовж останньої доби знизилася на 3%. Розмір цього відхилення показується в торговому терміналі WhiteBIT поруч з обсягом за добу, а також мінімальною та максимальною вартістю активу за останні 24 години.

Зазвичай на падінні вартості скальпери купують, щоб на зростанні вийти у прибуток.

Аналізуючи біржовий стакан та торговий термінал, можна зробити попередній висновок, який тренд наразі триває на ринку щодо обраної криптовалюти. Відповідно, порівняти дані про вартість і число активів, що беруть участь у торгах на поточний момент.

Стакан містить дані щодо котирування (вартості купівлі або продажу) криптовалюти, обсягу активу в торгах та вартості всього обсягу криптовалюти. За аналізу стакана важливо визначити чи великий спред між цінами на купівлю чи продаж, тобто чи велика різниця між крайньою найвищою вартістю активу на продаж та найменшою ціною купівлі. Чим менший спред на актив, тим більш чесною вважається ціна на криптовалюту. З іншого боку, високий спред є показником того, що актив має невисоку ліквідність (його буде складніше продати чи купити). Це часто характеризує монети, які не мають високої популярності чи щойно вийшли на ринок.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ