Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Економіка

Як робити перекази за кордон за допомогою криптовалюти

У світі зараз спостерігається великий попит на переміщення грошей з однієї країни до іншої без зайвих складнощів і обмежень. Одним з розв'язань цієї проблеми є криптовалюта. За допомогою перетворення цифрових грошей у реальні можна зручно і надійно передавати гроші, особливо, коли мова йде про міжнародні транзакції.

Відома криптовалютна біржа Binance також не залишилася осторонь цієї проблеми. Тепер передавати кошти за кордон можна за допомогою сервісу Binance Pay. Комісія за переказ коштів не передбачена – це згідно інформації на сторінці Binance

Але треба розуміти, що закордонні банки зі свого боку можуть її запровадити. Тож з цим треба розібратися заздалегідь, щоб уникнути непередбачуваних витрат. Завдяки Binance Pay можна за кілька кліків передати гроші (як крипту, так і фіатні) за кордон.

Як надіслати криптовалюту за кордон?

Якщо вам треба переказати кошти на іноземний банківський рахунок, то скористайтесь алгоритмом надсилання та отримання грошей через криптовалюту:

  1. Купівля за гривні конкретного типу криптовалюти (на кастодіальний або некастодіальний гаманець).
  2. Продаж криптовалюти за потрібну валюту (євро, долар тощо).
  3. Отримання грошей на рахунок.
  4. Подальше використання грошей.

При виборі типу гаманця необхідно врахувати ступінь довіри до третьої сторони. Якщо необхідний вищий рівень контролю та довіри, то кращим вибором буде некастодіальний гаманець. Кастодіальний можна використовувати тим користувачам, що не бажають заглиблюватися в технічні аспекти збереження крипти.

Якщо ви вибираєте некастодіальний гаманець, то маєте повний контроль над своїми приватними ключами й криптовалютними активами. Ваші кошти не знаходяться у третьої сторони, що гарантує найвищий рівень приватності та безпеки.

Необхідно враховувати, що в цьому випадку лише ви повністю відповідальні за безпеку свого гаманця та приватної інформації. Якщо буде втрачено доступ, то це призведе до повної втрати коштів без можливості відновлення.

Кастодіальний гаманець контролюється сторонньою компанією, що є гарантом безпеки вашого активу. У разі забування пароля або втрати приватного ключа є можливість відновлення доступу до гаманця. Але треба розуміти, що кастодіальний гаманець – це менший рівень приватності й контролю.

Яку криптовалюту вибрати для покупки?

Важливо також правильно вибрати тип криптовалюти. Він буде залежати від конкретних цілей вашої транзакції. Обов’язково варто враховувати такі фактори, як:

  • вартість комісії;
  • швидкість транзакції;
  • стабільність вартості;
  • прийнятність в оточенні отримувача тощо.

Слушною думкою буде попереднє дослідження ринку та порівняння характеристик різних типів цифрової валюти:

  • Bitcoin (BTC) є найбільш популярною і визнаною у світі криптою. Його без проблем приймають та легко конвертують в інші валюти.
  • Litecoin (LTC) – це менш вартісний аналог Bitcoin, він також може використовуватися для міжнародних переказів.
  • Ethereum (ETH) часто використовують для міжнародних транзакцій. Ethereum – це платформа, де розробляються різноманітні децентралізовані токени.
  • Tether (USDt) – це так званий стейблкоїн. Він пов’язаний з доларом США, має сталу вартість. Під час міжнародних переказів така крипта може бути дуже корисною для збереження стабільності вартості.
  • Ripple (XRP) використовується фінансовими установами та банками для швидких та дешевих міжнародних транзакцій.

Перекази грошей за кордон за допомогою криптовалюти – це швидкий і зручний метод. Головне – вибрати надійну технологію оплати криптовалютою як, наприклад, Binance Pay.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ