Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Майданчики для вигулу собак у Львові: на проваленій програмі хочуть піаритись ще 4 роки

Сьогодні, 31 жовтня, постійна депутатська комісія з питань інфраструктури, інженерного та житлового господарства Львівської міської ради розглянула зокрема питання про продовження програми створення інфраструктури для належного вигулу собак у місті до 2027 року.

Нагадаємо, що у вересні 2019 року депутати ЛМР затвердили програму "Про створення інфраструктури для належного вигулу собак у м. Львові на 2019-2023 роки". Відповідно до даної програми, на кінець 2023 року у місті повинні були збудувати: 22 тренувально-вигульні майданчики, 25 вигульних майданчиків, та облаштувати 51 прогулянковий маршрут.

Однак, станом на 31 жовтня було побудовано лише ДВА тренувально-вигульні майданчики та облаштовано декілька прогулянкових маршрутів. Решта пунктів виконання програми повністю провалено.

У зв'язку з закінченням терміну дії програми (ухвала № 5469, - ред.) в міській раді вирішили відтермінувати її виконання ще на чотири роки - до 2027 року.

“Ми продовжуємо реалізацію цієї програми. Поки залишаємо як є, потім будемо переглядати локації і по новій вносити їх в програму. Ухвала потребує перегляду саме в частині про локації з врахуванням нових вимог до них - відстань до житлових будинків та інше”- заявив директор департаменту житлового господарства та інфраструктури Орест Тимчишин.

Відповідно до підготовленої та підтриманої комісією ухвали програму пропонують продовжити до 2027 року, вилучити з неї терміни створення майданчиків, їх кількість та локації. Тому, що це вже будуть нові локації за словами Тимчишина.

Члени комісії підтримали дане питання і його повинні розглянути на сесії ЛМР.

“Нічого дивного. Розпіарену під вибори на всю Україну програму повністю провалили, але забути про неї якось незручно та соромно. Крім того, під вибори вона може знову згодитись. З її продовженого варіанту прибрали всі терміни, а також кількості й локації вигульних майданчиків. Раніше їх мало бути майже 50, а зараз залишилось нуль. Частину передбачених місць давно віддали забудовникам, адже це значно прибутковіше чим під майданчики для собак. Обіцяний Садовим “показовий” майданчик замість локації, яку віддали під будівництво церкви на Сихові також виявився брехнею”, - прокоментував Гал-інфо проєкт ухвали ЛМР засновник інтернет-журналу "My dog" Маринюк Андрій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ