Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Мінреінтеграції: Не можна виселяти ВПО із закладів освіти без надання альтернативного прихистку

Як повідомили в Мінреінтеграції, на сьогодні в закладах освіти різного рівня тимчасово розміщено майже 40 тис. внутрішньо переміщених осіб.

Останнім часом на адресу Мінреінтеграції почали надходити скарги: деякі заклади, де облаштовані місця компактного поселення ВПО, вимагають виселення переселенців в зв’язку з наближенням навчального року.

Віце-прем`єр-міністр Ірина Верещук вже наголошувала, що виселення ВПО з закладів освіти без надання альтернативного місця тимчасового проживання є неприпустимим.

«Необхідно якнайшвидше знайти рішення до початку навчального року, щоб забезпечити усіх ВПО тимчасовим житлом», - зазначила вона.

Сьогодні Мінреінтеграції скерувало відповідного листа на керівників структурних підрозділів з питань освіти обласних, Київської міської та районних військових адміністрацій, а також - органів місцевого самоврядування з вимогою терміново - до 25 липня - опрацювати питання переміщення таких ВПО у тимчасове або соціальне житло з придатними умовами для поселення.

Нагадаємо, як повідомляв міський голова Львова Андрій Садовийу міській раді вже напрацювали кілька варіантів рішень, куди можна переселити вимушено переміщених українців. Але публічного говорити про конкретні місця не можна з огляду на безпеку. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ