Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

МОЗ спростувало інформацію про смерть 12-річного хлопчика від поліомієліту

На офіційному сайті Міністерства охорони здоров’я оприлюднена інформація про смерть дитини у Волинській області, яка нібито настала від поліомієліту.

Зокрема в повідомленні йдеться про те, що за даними лабораторного, клінічного, інструментального методів дослідження, причиною смерті дитини є блискавичний перебіг хвороби Гійєна-Баре – гострого автоімунного захворювання.

Остаточне гістологічне підтвердження цього діагнозу буде відоме орієнтовно через 10 днів. Такий термін пов'язаний зі специфікою лабораторних досліджень.

Хвороба Гійєна- Баре – це рідкісне захворювання, першими проявами якого є параліч кінцівок. Поліомієліт має схожі прояви, однак вакцинація дозволяє повністю подолати це захворювання. На сьогодні випадки в'ялого паралічу не пов'язані із поліомієлітом.

Нагадаємо, що минулого тижня у ЗМІ ширилась інформація, що на Волині від поліомієліту помер 12-річний хлопчик. У вівторок, 15 листопада, хлопчик впав у кому. Лікарі дві доби боролися за життя дитини, але хвороба прогресувала. В середу вранці, 16 листопада, так і не прийшовши до тями, хлопчик помер.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ