Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

На Львівщині майже 19 тис дітей не вакциновані від поліомієліту

На сьогодні є дуже актуальним вакцинація дитячого населення України, зокрема мешканців Львівщини від поліомієліту, адже в країні зареєстровано спалах. Про це сьогодні, 9 лютого, під час засідання постійної комісії з питань охорони здоров'я та материнства Львівської обласної ради розповіла Наталія Іванченко-Тімко, яка керує Львівським обласним лабораторним центром МОЗ. Про це інформує кореспондент Гал-інфо.

Захворіло на паралітичну форму поліомієліту двоє дітей, у вересні це був півторарічний мешканець Рівненської області, на початку січня це мешканець Закарпатської області, проте він лікувався в двох стаціонарах міста Львова, що призвело до поширення вірусу по території. 

Як зазначила Наталія Іванченко, оскільки 19 контактних дітей виявили на Закарпатті, то єдиний захід реагування, яким зобов’язана відповісти країна, це провести додаткову вакцинацію дітей.

"Згідно з даними на Львівщині майже 19 тисяч дітей віком від 6 місяців до 6 років не вакциновані належним чином від поліомієліту. Зараз вже розпочався перший етап вакцинації, пізніше буде друга доза ін’єкції, а потім третя, однак у вигляді крапель", - сказала Наталія Іванченко-Тімко.

Варто зазначити, що якщо діти провакцинуються, вони зможуть звернутися в будь-який центр, де їм безкоштовно проведуть обстеження. Загалом на Львівщині зараз провакциновано всього близько 800 дітей із тих, які підлягають вакцинації.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ