Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині налічують понад 183 тис. осіб з інвалідністю

У середу, 7 грудня, у приміщенні великої сесійної зали Львівської облради відбувся круглий стіл за участі керівників організацій людей з інвалідністю та представниками обласної влади. Захід відбувся у рамках відзначення Міжнародного дня людей з інвалідністю. Про це повідомила прес-служба Львівської обласної ради.

Учасники зустрічі обговорили питання підтримки людей з інвалідністю, їх проблеми, адаптацію у суспільстві, забезпечення правового та соціального захисту, пільгове, медичне забезпечення людей з особливими потребами.

Також йшлося про співпрацю між державними та громадськими організаціями задля вирішення проблем людей з особливими потребами та пропозиції до Обласної комплексної програми правового захисту, соціальної підтримки і реабілітації людей з інвалідністю.

Зокрема про стан виконання указу Президента України "Про активізацію роботи щодо забезпечення прав людей з інвалідністю" та Обласної комплексної програми правового захисту, соціальної підтримки і реабілітації людей з інвалідністю розповів заступник директора департаменту соціального захисту населення Львівської ОДА Віктор Степанюк.

Як повідомив Віктор Степанюк, на сьогодні на Львівщині налічують понад 183 тисячі осіб з інвалідністю. Органи соціального захисту населення забезпечують постійну виплату державної соціальної допомоги. Так, упродовж 2016 року виплачено допомогу на суму майже 450 мільйонів гривень. На обласному рівні на потреби людей з особливими потребами на 2016 рік передбачили майже 20 млн грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ