Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

На Львівщині у першому кварталі 2022 р. перевиконали плани обласного та місцевого бюджетів

На Львівщині плани обласного та місцевого бюджетів за доходами в першому кварталі 2022 року перевиконали.

Про це у Телеграмі повідомив очільник Львівської ОВА Максим Козицький.

До загального фонду обласного бюджету за перший квартал 2022 року надійшло 914 мільйонів гривень. У порівнянні з минулим роком план виконали на 126%.

До загального фонду місцевих бюджетів Львівщини у першому кварталі цього року надійшло 5,9 мільярда гривень податків. План надходжень перевиконали на 299 мільйонів гривень. Це на 25% більше, аніж в зазначений період минулого року.

Оскільки країна перебуває в умовах воєнного стану, у березні план обласного бюджету виконали на 98%. 

Також минулого місяця сповільнились надходження у місцевий бюджет на 4%. До повномасштабного вторгнення спостерігали зростання на 29%.   

Що стосується державного бюджету, платники Львівщини сплатили 13 мільярдів 200 мільйонів гривень податків. Це на 12% більше в порівнянні з першим кварталом 2021 року. В березні надходження сповільнились на 17%. 

"Закликаю усіх підприємців області відновлювати роботу. Людям потрібні товари та послуги, працівникам – зарплати, державі – наповнені бюджети, гроші з яких підуть на покращення добробуту громад.

Так, зараз вести бізнес непросто. Але економіка має працювати. Це ваш вклад у світле завтра нашої держави", - додав Козицький.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ