Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Політика

На Львівщині в межах програми "Велике будівництво" збудували і відремонтували 247 км доріг

На Львівщині у 2021 році в межах програми "Велике будівництво" збудували і відремонтували 247 кілометрів доріг державного та місцевого значення. Про це сьогодні, 21 січня, під час брифінгу розповів перший заступник голови Львівської ОДА Андрій Годик, інформує Гал-інфо.

Він розповів, що за результатами виконання програми президента "Велике будівництво" за 2021 рік у Львівській області представники виконавчої влади можуть прозвітувати про завершення будівництва 28 об'єктів. 

Ці об'єкти, за словами Андрія Годида, умовно можна поділити на три осносні категорії: соціальної інфраструктури (дошкільні навчальні заклади, школи, спортивні обєкти), автомобільні шляхи, медицини.

"Завершили минулого року будівництво трьох шкіл, одного дошкільного навчального закладу та п'яти об'єктів спортивної інфраструкттури. Це велике будівництво не лише, як програма, але й значимість для громад", - сказав Андрій Годик.

Також він додав, що на Львівщині збудували 14 амбулаторій, аби медицина була доступною у сільській місцевості.

Фінансувалась президентська програма з різних джерел. Годик зайважив, що були задіяні кошти різних бюджетів.

За 2021 рік вдалося закінчити будівнитво і ремонт 247 км автошляхів на Львівщині. Окрім того, відновили 36 мостів, найбільший об’єкт – це мостовий перехід у селі Крушельниця на дорозі Східниця – Верхнє Синьовидне.

Наймасштабніші об’єкти дорожньої інфраструктури:

  • М-30 Стрий – Ізварино на всій протяжності в межах Львівської області (км 0+000 км 44+230). Найкоротший шлях від Львівщини до Луганщини. Він з’єднає схід і захід країни. Цей маршрут є Дорогою Єдності. Капітальний ремонт проводили на 43 км дороги та 5 мостових переходів. Станом на сьогодні повністю змінено дорожній одяг та завершуємо капітальний ремонт усіх штучних споруд.
  • Т-14-25 Миколаїв – Городок – Жовква – Кам’янка-Бузька – Бібрка, яка з’єднує між собою основні магістралі Львівщини. Активно відновлюючи автомобільну цю дорогу, поступово створюють Велике транзитне кільце навколо Львова, що дозволить суттєво розвантажити кільцеву дорогу Львова та його вуличну мережу.
  • Р-15 Ковель – Володимир-Волинський – Червоноград – Жовква. Як зазначив Андрій Годик, ще весною автомобільна дорога регіонального значення Р-15 Ковель – Володимир-Волинський – Червоноград – Жовква, яка з’єднує Львівську область із Волинською, була не в найкращому стані.  На дорожньому покритті спостерігалися різні деформації. Зокрема, напливи, колійність, тріщини, дрібна ямковість та інше. Цьогоріч ремонтом були охоплені дві ділянки загальною довжиною майже 50 км.
  • Міст на дорозі Львів – Радехів – Луцьк, який обвалився 3 травня минулого року.

Крім цього, цьогоріч завершили капітальний ремонт на автомобільній дорозі Т-14-20 Яворів – Грушів (відремонтували 19,2 км).

Андрій Годик наголосив, що на 2022 рік плани сформовані, йтиметься про 20 проєктів. Він зазначив, що на ремонт доріг місцевого значення плануємо залучили  понад, 1,2 млрд гривень.Продовжаться роботи на напрямках Мшанець – Стрілки, Бориня – Боберка, а також дорогах "Малого карпатського кола".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ