Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині досі не знайшли ділянку для будівництва заводу з переробки твердих побутових відходів

1/3
Сьогодні, 11 вересня, Ірина Гримак, заступник голови Львівської ОДА та Луїджі Моро, виконавчий директор італійської компанії CED ENGEGNERIA S.R.L.В., у Львові урочисто підписали протокол про проект будівництва заводу з переробки твердих побутових відходів.

Власне, проект заводу розробляє італійська компанія CED ENGEGNERIA S.R.L.В.

" Наша фірма реалізувала кілька проектів з будівництва заводів з переробки сміття в Європі. Такі сучасні заводи, крім утилізації ТПВ, виробляють теплову та електричну енергію. Зокрема, такий є у Мілані", - зазначив Луїджі Моро.

 «Конкретної ділянки для будівництва заводу у Львівській області ми наразі не маємо. Тут багато що залежить від потужності заводу та полігону, який має бути розміщений навколо нього. Нині ми розглядаємо кілька варіантів. Наші спеціалісти напрацюють певні механізми, щоб невдовзі ми могли вже більш конкретно дати відповідь на це питання»,– зазначила Ірина Гримак.

Також Ірина Гримак зачепила тему фінансування будівництва заводу з переробки твердих побутових відходів.

«Ми по максимуму залучатимемо інвестиції з Європи. Але щоб потім  територіальна громада Львова  могла юридично отримати у власність завод, то вона мала б частково взяти участь у проекті своїм бюджетом. Але поки що ми обговорюємо варіант, коли 100% фінансування припадає на зовнішні інвестиції», – розповіла заступник голови Львівської ОДА.

«До кінця цього року ми б хотіли мати фінансування та чітке розуміння того, що будемо будувати», – додала Ірина Гримак.

Нагадаємо, що Львівське міське сміттєзвалище, що біля Львова у Грибовичах, давно вичерпало свій ресурс. 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ