Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Тернопільщині розпочався фестиваль "Дзвони Лемківщини"

фото -
фото - "Суспільне"
фото -
фото - "Суспільне"
фото -
фото - "Суспільне"
1/3
В місті Монастириська на Тернопільщині стартував ХХІІ Всеукраїнський фестиваль "Дзвони Лемківщини".

Про це інформує Суспільне.

Він розпочався ходою-парадом учасників головною вулицею міста та покладанням квітів до пам'ятника Тарасу Шевченку.

Зокрема директорка музейного комплексу "Лемківське село" Віра Дудар зазначила, що на фестиваль приїхали учасники з Тернопільської, Хмельницької та Івано-Франківської областей. В урочищі "Бичова", поблизу Монастириська, представлять під час концертної програми орієнтовно 60 номерів.

Упродовж двох днів під облаштованим на лісовій галявині куполом виступатимуть аматори й професійні майстри сцени, лемківські народні колективи та виконавці, триватимуть виставки на лемківську тематику, ігри, дегустація страв, приготовлених за давніми рецептами господинь з Лемківщини.

На фестивалі працюють 166 поліцейських та 30 військовослужбовців Нацгвардії. Вони патрулюють місце масового скупчення та стежать за рухом автотранспорту. Про це повідомив речник Нацполіції області Сергій Крета.

Напередодні фестивалю працівники вибухотехнічної служби та кінологічного центру обстежили територію. На фестивалі цілодобово працюватиме оперативний штаб, який координуватиме діяльність усіх правоохоронців та взаємодіятиме з рятувальниками та медиками.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ