Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

На Тернопільщині в понад 100 навчальних закладів зафіксовані порушення санітарного законодавства

Спеціалісти Головного управління Держсанепідслужби у Тернопільській області протягом другої половини минулого року на дотримання вимог санітарного законодавства перевірили 240 дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів. Порушення виявили у 101-му закладі.

Під час перевірок найчастіше виявляли такі порушення: відсутність супровідної документації на харчові продукти та сировину, що засвідчують їх походження, якість та безпеку; порушення товарного сусідства при зберіганні швидкопсувної продукції у холодильному обладнанні; використання розроблювального інвентарю та виробничих столів на харчоблоці не за призначенням; порушення режиму миття та дезінфекції посуду; відсутність або неправильне зберігання добових проб; несвоєчасне, неправильне ведення документації з організації харчування; недотримання погодженого із Держсанепідслужбою двотижневого перспективного меню.

Як свідчать проведені перевірки, керівники навчальних закладів та суб’єкти господарювання організовують харчування дітей, подекуди безвідповідально. Найчастіше виявляються такі порушення, як одноманітність харчування з повторенням одних і тих же страв 2-3 рази протягом тижня, а також заміна натуральних продуктів більш дешевими, зокрема, м’яса на ковбасні вироби та напівфабрикати.

Відповідальність за організацію харчування у навчальних закладах комунальної форми власності покладена на органи місцевого самоврядування та керівників навчальних закладів. Тому, контроль за організацією раціонального, повноцінного, безпечного харчування в навчально-виховних закладах області має бути пріоритетним напрямом у роботі відповідних структур..

Після виявлення порушень до відповідальних осіб застосовані заходи адміністративного впливу, зокрема, на керівників закладів складено 110 протоколів про порушення санітарних норм та винесено постанови про накладення штрафів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ