Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

​На ТРК "Львів" відбувся ярмарок вакансій

У п’ятницю, 23 лютого, працівникам ТРК "Львів", що вивільняються під час реформування Львівської філії ПАТ "Національна суспільна телерадіокомпанія України", пропонували варіанти нового працевлаштування. Під час заходу працівники філії мали змогу отримати інформацію про вакансії, а також консультації з написання резюме.
Загалом, у ярмарку взяли участь представники 6-ти роботодавців. Частина з них мають можливість навчати робітників та підвищувати їхню кваліфікацію.

"Під час таких ярмарків є можливість безпосередньо поспілкуватися з роботодавцем, почути, які вимоги він ставить до своїх майбутніх працівників. Окрім цього ми активно пропонуємо самозайнятість – започаткування власної справи. У нашій практиці є приклади, коли працівники ЗМІ успішно започаткували підприємство", – розповіла Наталія Наконечна, представник Львівського обласного центру зайнятості.

Ярмарки вакансій відбуваються за пропозицією керівництва Суспільного у містах, де найбільше вивільнених працівників. Цей захід організовано спільно з Львівським обласним центром зайнятості та за сприяння Ради Європи.

"Суспільний мовник має бути відповідальним і слугувати взірцем. За законодавством ми не зобов’язані йти на таку кількість кроків для пом’якшення наслідків скорочення. Ми розуміємо, що ситуація у зв’язку зі змінами у структурі некомфортна, намагаємося максимально її полегшити. Проте дуже важливою є мотивація людей, бо якщо людина вмотивована знайти роботу, то вона її знайде. Окрім того, ми запустили конкурс ідей – усі наші працівники можуть подати і захистити свій проект. Ми зацікавлені у конструктивній роботі", – розповів член правління ПАТ "НСТУ" Микола Чернотицький, який відповідає за діяльність з оптимізації центральної та регіональної структури Суспільного.

Також пан Чернотицький пояснив, що ПАТ "НСТУ" отримало 50% фінансування з бюджету на 2018 рік – 776,6 млн грн, що становить половину від передбачених законом (1,535 млрд грн). Це стало причиною пришвидшення процесу оптимізації структури Суспільного, яку було попередньо заплановано провести поступово впродовж року.

Найближчим часом такі ярмарки відбудуться й у інших філіях Суспільного, де вивільняється найбільша кількість працівників (Дніпрі, Харкові, Луцьку). Загалом керівництво ПАТ "НСТУ" передбачило комплекс зі семи заходів з пом’якшення наслідків скорочення, серед яких: оплачувані вихідні раз у тиждень для пошуку нової роботи, консультаційні центри з питань працевлаштування у філіях, виплата двох посадових окладів одразу при звільненні за згодою сторін, "гаряча лінія" з юридичних консультацій, пропозиція усіх наявних у ПАТ "НСТУ" (центральній дирекції та філіях) вакантних посад та інше.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ