Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

«Наш край» має добрий потенціал для успішної боротьби на Львівщині, - Романюк

«Традиційно на місцевих виборах громадяни досить добре розрізняють, яка проблематика загальнонаціональна, а яка - місцева. І тому кандидати від політичних партій, котрі є авторитетами на місцевому рівні, можуть вигравати вибори, займати високі позиції і успішно конкурувати з кандидатами від потужних, розкручених загальнонаціональних політичних партій. Про це в коментарі Гал-інфо зазначив політолог Анатолій Романюк. Так він прокоментував перспективи партії «Наш край», реклама якої нещодавно з`явились у Львові.
Фото - Павло Паламарчук, Гал-інфо.

За словами Анатолія Романюка, ідея об’єднання авторитетних особистостей регіонального рівня по цілій Україні настільки очевидна, що вона просто мусила бути реалізована. «Дивно, що вона не була задіяна раніше. З цього погляду, партія «Наш край» може мати добру перспективу», – зазначив Анатолій Романюк.

Політолог зазначив, що ця політична сила володіє добрим потенціалом для успішної боротьби у Львівській області. «Про це свідчить досвід кампаній у Львівському регіоні. Візьмімо приклад виборчих кампаній міського голови Львова – чи то Любомира Буняка, чи то Андрія Садового. Про що він свідчить? Маючи певну прив’язку до політичної сили, вони фактично виступали у номінації авторитетних людей, які мали повагу серед львів’ян, бо працювали на благо міста. І тому, якщо партії «Наш край» вдасться акумулювати у своїх лавах багатьох компетентних людей, відомих діячів з різних сфер – то вони знайдуть свого виборця»

Цей виборець, за словами Анатолія Романюка, скоріше буде відноситись до категорії медіанного виборця, який відкритий до різних пропозицій, як ідеологічного, так і програмного-цільового плану. «Для нього важливим є не стільки те, що пропонують, яку програму анонсують, як факт того, які люди стоятимуть за цією програмою», - додав Анатолій Романюк.

Також політолог торкнувся теми позиціонування партії на загальноукраїнській політичні арені.

Зокрема, на його думку, з тих численних політичних сил, які недавно з’явилися на політичній авансцені і які здатні реально конкурувати із діючими загальноукраїнськими партіями, є сам «Наш край» та «УКРОП». Останній в силу свого потужного фінансово-промислового та медійного підґрунтя, а «Наш Край» за рахунок орієнтації на авторитетність кандидатів та локальну проблематику.

Експерт додав, що більшість політичних партій, дискредитували себе. Тому вони не можуть розраховувати на достатній успіх. Натомість поява політичної сили з авторитетними людьми, буде здатна зробити їм досить сильну конкуренцію.

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ