Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Попри брак коштів для медицини депутати виділили 5,5 млн грн на свої допомоги

13 вересня під час засідання сесії Львівської обласної ради депутати проголосували за зміни до бюджету Львівщини. Відповідно, було виділено 5,5 млн грн для надання депутатської соціальної допомоги громадянам. Таку пропозицію внесли з голосу без погодження бюджетної комісії.

У коментарі Гал-інфо, голова бюджетної комісії Олег Домчак повідомив, що депутати не розібралися з питанням, і тепер фракції збирають підписи щодо перерозподілу цих коштів.

«Це питання розглядали на бюджетній комісії, але воно не було підтримано. Йшлося про збільшення суми коштів на надання матеріальної допомоги громадянам. Зважаючи на те, що нирні гостро стоїть потреба у вирішенні питання охорони здоров’я, освіти та ветеринарної медицини, ми домовились, що ця проблема не є першочерговою. Запропоновано повернутися до цього питання за підсумками дев’яти місяців», - пояснив Олег Домчак.

Він зазначив, що кошти будуть перерозподілені на інші цілі. Зокрема, на вирішення нагальних питань у сфері охорони здоров’я.

Як пояснив Олег Домчак, проголосовані 5 млн грн на матеріальну допомогу мали піти на підтримку  малозабезпечених через депутатські фонди.

«Кожен депутат має фонд. Загальна сума виділена з бюджету на депутатську допомогу різним категоріям громадян становить 11 млн грн на 84 депутати. Багато депутатів вже вичерпали ресурси своїх фондів. Розуміємо, що зважаючи на ситуацію, люди продовжують звертатися за допомогою. Звісно, це питання важливе, і ми не проти того, щоб виділити кошти, але наразі є загальніші проблемні питання», - сказав Домчак.

Він наголосив, що до виділення додаткових коштів на матеріальну допомогу громадянам обов’язково повернуться згодом.

Додамо, що напередодні сесії під час засідання бюджетної комісії до цього питання пропонували повернутися за підсумками виконання бюджету за дев’ять місяців і орієнтовно 25 жовтня розглянути його на сесії Львівської облради.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ