Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Об’єднані громади вже створюються поліцейські станції та пожежні частини

Реформа децентралізації стосується кожної української родини. Вона впливає на якість послуг, стан системи охорони здоров'я і медицини, зменшує фінансовий тиск внаслідок запровадження заходів енергоефективності. Про це наголосив Віце-прем'єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко під час прес-конференції «Децентралізація та енергоефективність: стан реалізації ключових реформ країни». Повідомила прес-служба Мінрегіону України.

За його словами, децентралізація є стратегією національного успіху, оскільки руйнує стару радянську систему управління, і створює нову - європейську. Він зазначив, що за півтора роки створено 177 ОТГ. «Ще 798 громад подали заявки щодо об'єднання. 245 громади ініціювали вибори на своїх територіях. Люди відчувають, що реформа децентралізації змінює якість життя людей», - зауважив Геннадій Зубко.

На його думку, фінансова допомога держави через кошти ДФРР та субвенції на ОТГ визначає пріоритети розвитку та мотивує громади змінювати якість життя. «Бачимо потужну волю людей управляти життям громади, соціальною інфраструктурою, змінювати якість послуг. 777 проектів подано до ДФРР від регіонального місцевого самоврядування. 881 проект – від 151 ОТГ  за кошти  державної субвенції. Це – школи, дитсадки, інфраструктура, заходи з енергоефективності. Ідеться також про створення поліцейських станцій та пожежних частин в ОТГ, які вже виконують покладені на них обов’язки. Такі проекти створюють нову якість життя українців», - наголосив Геннадій Зубко.

За його словами, бюджетна децентралізація сприяє зростанню місцевих бюджетів. «На 41% (26 млрд грн) місцеві бюджети зросли у 2015-му, порівняно із 2014-м. Цього року за перше півріччя їх зростання склало понад 21 млрд гривень», - зазначив Геннадій Зубко.  Він наголосив на важливості ефективного управління цими коштами з боку місцевих органів влади.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ