Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Олега Баляша переобрали головою партії «НАШ КРАЙ» у Львові

Сьогодні, 27 лютого, відбулися збори Львівської міської партійної організації політичної партії «НАШ КРАЙ», на яких Олега Баляша одноголосно переобрали головою міської партійної організації у Львові.
Фото Гал-інфо, Олена Ляхович
Фото Гал-інфо, Олена Ляхович
Фото Гал-інфо, Олена Ляхович
Фото Гал-інфо, Олена Ляхович
1/2

Більше як половина від загальної кількості членів партійної організації  взяли участь у зборах. Отже, відповідно до Статуту партії, збори були правомочними вирішувати всі питання порядку денного.

Олега Баляша переобрали терміном на два роки головою Львівської міської партійної організації політичної партії «НАШ КРАЙ».

Окрім того, відбулося переобрання персонального складу Ради Львівської міської партійної організації «НАШ КРАЙ» – також терміном на два роки.

Фото Гал-інфо, Олена Ляхович
Фото Гал-інфо, Олена Ляхович
Фото Гал-інфо, Олена Ляхович
Фото Гал-інфо, Олена Ляхович
Фото Гал-інфо, Олена Ляхович
Фото Гал-інфо, Олена Ляхович
1/3

У коментарі журналістам Олег Баляш сказав, що вдячний за виявлену довіру.

Він наголосив, що за попередні два роки каденції на посаді голови міської організації  робив усе можливе, аби донести до мешканців Львова позицію партії.

«Потрібно розбивати стереотипи, тому роботи ще багато. Зараз наше головне завдання – провести ґрунтовний аналіз і, зробивши належні висновки, далі розбудовувати партію», - сказав Олег Баляш.

За його словами, оскільки йдеться про міську організацію, то і акцент він, як керівник, робитиме саме на проблемах Львова.

«Ми плануємо зосередити увагу на аналізі фінансових аспектів програм, які розробляють у Львові. Ми даватимемо свою оцінку та пропозиції щодо їх реалізації. Наше завдання контролювати та стежити за тим, на що виділяють кошти і чи доцільно їх використовують», - сказав Олег Баляш.

Він наголосив також, що потрібно вивчати досвід інших міст та переймати те, що може бути корисним для Львова.

«Оскільки на сьогодні ми в опозиції до влади і не представлені в органах місцевого самоврядування, то не можемо безпосередньо впливати на бюджетні процеси та керувати ними. Однак ми можемо спостерігати за діями органів місцевого самоврядування, щоб давати свої оцінки та пропозиції. Є правильні речі, але є і помилкові. Сподіваємось, до нас будуть дослухатися», - додав Олег Баляш.

Фото Гал-інфо, Олена Ляхович
Фото Гал-інфо, Олена Ляхович
Фото Гал-інфо, Олена Ляхович
Фото Гал-інфо, Олена Ляхович
1/2

На його думку, однією із центральних проблем, яка залишається не вирішеною у Львові, є сміттєва криза.

«На сьогодні це питання начебто врегульоване, але насправді воно лише частково врегульоване договором між Львівською міською радою та Львівською ОДА. Термін цього договору – два роки. І на жаль, наразі я не бачу якихось істотних зрушень у цій проблемі, які б через два роки могли убезпечити львів’ян від чергового колапсу.  Нема концепції, котра б дозволила місту самотужки впоратися з вивозом твердих побутових відходів», - зазначив Олег Баляш.

Також він додав, що до Львівської міської партійної організації політичної партії «НАШ КРАЙ» надходить багато інформації щодо зловживань і розкрадання коштів з міського бюджету.

«Наприклад, коли завищують кошториси, і кошти використовують не цільово. На такі речі ми також звертатимемо увагу, і у випадку підтвердження інформації, будемо робити звернення у правоохоронні органи, щоб покласти край такій практиці, - сказав Олег Баляш.

Перші зауваження він озвучив журналістам: «Мені не дуже подобається, що міська рада розміщає гроші на депозитах. Вони декларують, що на цьому заробляють, але це свідчить лише про те, що міські кошти не працюють. Ці кошти потрібно вкладати в місто, щоб отримувати економічний ефект. На жаль, усі ті відсотки, про які говорить міська влада Львова, з’їдає інфляція.

У планах переобраного голови Львівського міського осередку партії «НАШ КРАЙ» є кілька масштабних проектів, які вельми актуальні для львів’ян.

«У Львові є серйозна проблема з транспортом, хоч у світі вже давно розроблені розумні системи управління дорогами. У нас будують багато нових будинків, але інфраструктуру не розвивають. Але ж потрібно звертати увагу на паркінги та на систему управління дорогами. Наша транспортна система не відповідає вимогам сучасного комфортного міста.

Ще одна проблема – тарифи на опалення та на газ для населення. У нас на Львівщині є багато підприємств, які видобувають газ, у тому числі і "Укргазвидобування". Ціни, за якими вони видобувають і за якими продають газ населенню та підприємствам, є різними. Ми прямуємо до того, щоб вийти на європейську цінову політику. Тому мені здається, що ми мали б створити таку структуру, яка б цей газ, що, повторюю, видобувається на території області, купувала б і постачала б його для комунальних підприємств. Таким чином ми могли б здешевити витрати населення.

Окрім того, у Львові треба максимально розвивати програми енергозберігання. Це має бути в пріоритеті, над цими проектами ми будемо працювати», - сказав Олег Баляш.

Довідка.

Фото Гал-інфо, Олена Ляхович
Фото Гал-інфо, Олена Ляхович
1/1

Олег Григорович Баляш народився 14 жовтня 1973 року у м. Львові.

1995 р. закінчив Львівський Державний Університет ім.І.Франка, факультет прикладної математики та механіки, за спеціальністю «Програміст — математик».

2011 р. закінчив Національний університет «Львівська політехніка», Інститут післядипломної освіти, Економічний факультет, за спеціальністю «Фінанси».

1992–1997 р. директор ПП «Крез».

1997–2005 рр. менеджер у ПП ТВФ «Автотехінвест».

2005–2012 рр. генеральний директор ТОВ «Актіон Україна».

З 2012 р. заступник голови спостережної ради ПАТ «Оксі Банк».

2006–2009, 2011–2015 рр. депутат Львівської обласної ради.

З 2005 р. член громадського комітету по сприянню діяльності церкви.

Нагороджений нагородами та відзнаками УПЦ Київського патріархату.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ