Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Олександр Ганущин презентував ініціативу міжрегіональної співпраці «Мале Карпатське коло»

У межах конференції «Співпраця задля розвитку», яка упродовж 9 -10 грудня триває на Сколівщині, голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин презентував ініціативу міжрегіональної співпраці «Мале Карпатське коло».

За словами очільника облради, Мале Карпатське коло – це проєкт із розбудови інфраструктури, зокрема дорожньої в центральній частині Українських Карпат.

«Це ідея, яка об’єднала довкола себе представників чотирьох областей - Львівської, Івано-Франківської, Закарпатської та Чернівецької. Ця ініціатива, переконаний, зможе отримати ресурси на свою реалізацію, оскільки тематика Карпат зараз у фокусі неабиякої уваги. 
Робота, яка нас чекає в найближчій перспективі – це розробка проектно-кошторисної документації на 365 км карпатських доріг і спільний пошук джерел фінансування на них», - зазначив Олександр Ганущин.

В межах конференції відбулося підписання Меморандуму про співпрацю для реалізації ініціативи «Мале Карпатське коло» між Львівською обласною радою, Львівською обласною державною адміністрацією, Івано-Франківською обласною радою, Івано-Франківською обласною державною адміністрацією, Закарпатською обласною радою, Закарпатською обласною державною адміністрацією, Чернівецькою обласною радою, Чернівецькою обласною державною адміністрацією.

Цим документом сторони погодилися на співпрацю у таких напрямах у рамках проєкту:
- Розробка за кошти місцевих бюджетів, пожертв соціально-орієнтованого бізнесу проєктно-кошторисної документації на будівництво, реконструкцію, поточний середній та капітальний ремонти автомобільних доріг.
- Пошук джерел фінансування у Державному бюджеті на поточний середній, капітальний ремонти, реконструкцію та нове будівництво доріг, у тому числі  за рахунок Державної програми розвитку регіону українських Карпат.
- Проведення спільних заходів, що мають на меті популяризувати проєкт “Мале Карпатське коло” та його включення до завдань і заходів з виконання Державної програми розвитку регіону українських Карпат на 2020 – 2022 роки, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 20 жовтня 2019 р. № 880.
До слова, конференція «Співпраця задля розвитку» відбувається за ініціативи Асоціації «Єврорегіон Карпати -Україна», Асоціації місцевих рад «Ради Львівщини», Львівської обласної ради, за участі представників міністерств, профільних комітетів Верховної Ради України, експертів, закордонних партнерів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ