Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Олександр Мазурчак: НКРЕКП затверджує тарифи навмання – без належного обґрунтування

«Наш край» вимагає прозоро та публічного переглянути тарифи усіх без винятку теплопостачальників. Про це заявив сьогодні співголова партії Олександр Мазурчак. Відповідне звернення з вимогою надати пояснення щодо формування тарифів на тепло та їхнєвибіркове зменшення для окремих компаній – постачальників послуг було направлено до НКРЕКП. Про це повідомила прес-служба партії.

За його словами, перегляд тарифів НКРЕКП буквально за два місяці після підвищення є свідченням їхньої непрозорості та необґрунтованості. 

«Схоже на те, що НКРЕКП затверджує тарифи навмання – без належного обґрунтування. Тому ми вимагаємо прозоро та публічно переглянути тарифи усіх без винятку постачальників тепла та гарячої води», – зазначив Олександр Мазурчак.

Співголова «Нашого краю» наголосив, що протягом двох останніх місяців на ринку енергоносіїв не відбулося жодних відчутних змін, які могли б вплинути на вартість тепла та гарячої води. «Поміж причин перегляду тарифів НКРЕКП назвав проведену на цих підприємствах реконструкцію. Проте – це плановий процес й про неї мало бути відомо на момент затвердження тарифів», – повідомив він.

У партії «Наш край» наполягають на тому, щоб Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, надала українцям вичерпну інформацію про формування тарифів.


Минулого тижня НКРЕКП ухвалила рішення про зменшення з 1 вересня тарифів на опалювання та гаряче водопостачання для частини споживачів у м. Києві (Дарницький район), Чернігові, Черкасах та Сумах.

Так, знижки будуть діяти для споживачів ПАТ «Черкаське хімволокно», КПТМ «Черкаситеплокомуненерго» ЧМР, ТОВ «ЄВРО-РЕКОНСТРУКЦІЯ», ТОВ «Сумитеплоенерго», ПАТ «Сумське машинобудівне науково-виробниче об’єднання» та ТОВ фірма «ТехНова».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ