Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Основна відповідальність за Грибовицьку трагедію лежить на Львівській міській раді, - Ганущин

Питання трагедії, яка сталася на Грибовицькому сміттєзвалищі, - питання дуже складне, адже те, що сталося колись мало статися у зв'язку із тим, що експлуатація сміттєзвалища і невирішене питання утилізації та переробки сміття - ці питання затягнулися на безмежний термін. Про це сьогодні, 31 травня, в коментарі Гал-інфо розповів голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин.
"Зрозуміло, що основна відповідальність лежить на власнику сміття - це Львівській міській раді. Зрозуміло, що рятувальники виконували свою роботу і, на жаль, так сталося, що внаслідок сходу лавини сміття, що б не спричинило це сходження, троє з них опинилися під завалами і пошук їхній буде дуже складний, бо це сотні тисяч кубічних метрів сміття", - сказав Ганущин. 
Він зазначив, що дуже важко оцінити також екологічну загрозу, бо фактично два озера інфільтратів нині є заповненими, а на третьому треба негайно укріпляти дамбу.
​Він також наголосив, що нині ведуться пошукові роботи, - за вранішньої інформацією рятувальників, які організували штаб на території завалу. 
"Всі інші питання доречно адресовувати Львівській міськраді. Однак я розумію, що питання вивозу сміття у Львові стоїть актуальним як ніколи. Те, що деякі смітники у місті стоять переповненими, - це лише початок", - сказав Олександр Ганущин.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ