Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Основні етапи ремонту квартири під ключ

Ремонт під ключ складається з відповідних етапів. Послідовність дій та відповідність плану - важливі складові ремонту.

Залежно від проекту етапи можуть додаватися або змінюватися. Але загальний план зберігається для всіх проектів.

Отже, розглянемо основні етапи ремонту квартири під ключ. Які роботи виконуються на кожному з них? Яким нюансам варто приділити особливу увагу?

Чи завжди ремонт починається з нуля?

Дійсно не в усіх квартирах, приватних будинках чи котеджах ремонт стартує з самого початку. Адже якщо це нове житло, то від забудовника можна отримати квадратні метри після чорнових чи передчистових робіт. В такому випадку залишається лише провести косметичний ремонт і можна заселятися.

Наскільки вигідно замовляти ремонт у забудовника? Питання риторичне. Варто оцінити наскільки вигідною є пропозиція. Порівняти пропозиції від будівельних компаній. Різниця у вартості може бути суттєвою.

Вагомий мінус у тому, що забудовники часто роблять однотипну обробку у всіх квартирах будівлі. Всі наступні дії з оформленням житла прийдеться підлаштовувати під вже наявні стіни, стелю та підлогу. Тому якщо ви мріяли про оригінальний, стильний інтер'єр, варто замовити ремонт під ключ.

Планування

Стартовий етап грає не менш вагому роль, аніж безпосередні монтажні роботи. Перш за все варто врахувати найдрібніші деталі та повністю узгодити проект із замовником.

Що важливо:

  • Чітке обговорення всіх нюансів з замовником. Потрібно дати точне уявлення про кінцевий результат аби уникнути невідповідностей та перероблень. Запобігти цьому дозволить візуалізація.
  • Підписання договору. Офіційне підтвердження відносин - це гарантія для обох сторін. Головні пункти, які повинні бути в документі: строки, вартість проекту, спосіб оплати, контакти та паспортні дані замовника та виконавців.
  • Розрахунок кошторису для об'єкта, кількості матеріалів. Варто закласти приблизно 10-15% додатково на випадок непередбачених витрат.

Коли всі питання будуть вирішення час переходити до активних ремонтних робіт.

Чорнові роботи

Одразу варто зробити уточнення про те, в якій саме будівлі буде стартувати ремонт. Для апартаментів у новобудові відразу зникає необхідність демонтажних робіт.

С квартирами у вторинному житловому фонді суттєву кількість часу необхідно приділити видаленню старого ремонту, меблів, техніки.

Чорнові роботи - це по факту найбрудніші та шумні задачі. Якщо заплановані перепланування, то на цьому етапі зносяться перегородки та зводяться нові. Звичайно, що будь-які перепланування у квартирі повинні відповідати дійсним нормам безпеки та законодавству.

Які роботи обов'язково включені:

  • Монтаж та прокладання електричної мережі. Виконуються виводи під прилади освітлення, вимикачі, розетки в усі кімнати житла. Встановлюється щиток.
  • Монтаж сантехнічної системи. Прокладаються труби у кухні та санвузлах. Підключення труб до загальної каналізації. Проте для того, щоб житлом не ширилися неприємні запахи встановлюються заглушки.
  • Виконання тепло- та гідроізоляції.
  • Встановлення вікон та вхідних дверей.
  • Заливання стяжки підлоги. Важливо досягти ідеальної рівності. Можливі відхилення не більше 2 мм на 1 м підлоги. Тепла підлога встановлюється також на цьому етапі.
  • Монтаж системи опалення та кондиціонування. Радіатори встановлюються на одному рівні від підлоги.

Передчистові роботи

Переходимо до проміжного етапу між чорновими та чистовими роботами.

Які роботи обов'язково включені:

  • Монтаж карнизів, відкосів та підвіконь.
  • Вирівнювання стелі, підлоги та стін, але без фінішної обробки. На стіни наноситься фінальна шпаклювальна суміш, що створює основу для остаточної обробки поверхонь. Виключені будь-які тріщини, нерівності та сліди від шпателя.
  • Встановлюється уся потрібна сантехніка: раковини, крани і т.д.

На цьому етапі більшість складних та енергоємних робіт вже виконана.

Чистові роботи

Фінал ремонту вже видніється на горизонті, адже це останній етап у ремонті під ключ.

Які роботи обов'язково включені:

  • Стіни. Фарбування /поклейка шпалерів, нанесення декоративної штукатурки - це найбільш розповсюджені варіанти. На стінах можуть встановлювати спеціальні кронштейни для монтування телевізора чи навісних меблів у майбутньому.
  • Стеля. Для завершення обробки стелі класичним варіантом є фарбування або поклейка шпалерів. Рідше, але також використовуються панелі з ПВХ та МДФ, натяжні чи гіпсокартонні конструкції.
  • Підлога. Монтується підлогове покриття. Враховуючи те, що цей елемент інтер'єру піддається найбільшим навантаженням важливо підігнати усі стики. А також приділити увагу вирівненню. Незалежно від того, який тип покриття використовується (ламінат, паркет, лінолеум), всі краї приховуються за допомогою плінтусів.
  • Монтаж освітлювальних приладів, розеток, вимикачів.

Останні кроки у ремонті - це вивіз сміття, клінінг, розставляння меблів та техніки. І після цього дім вже готовий вітати власників. Обов'язково радимо перевіряти якість робіт. Уважно обійти кожну кімнати і оглянути готовий ремонт.

Багато користувачів сьогодні роблять вибір на користь ремонту під ключ.

Цей процес є комплексним та складається з відповідних етапів. До нього входять чорнові, передчистові та чистові роботи. Їх дотримання є запорукою якісного результату, що відповідає очікуванням замовника. Кожен етап передбачає ряд задач, що є обов'язковими. Нагадаємо, що для виконання ремонтних робіт залучайте лише професійних спеціалістів від перевірених компаній.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ