Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Осягнути Бога і бути релігійними людьми

“Ми повинні розуміти, що християнин – це той, хто живе за Євангелієм і виконує заповіді. Цим спасемося. А є додаткові речі, які допомагають нам осягнути Бога і бути релігійними людьми”.
Бойківський керечун. Фото - Гал-інфо.

Прихильники традиційних, релігійних, етнічних традицій, які пов’язанні з релігією є всюди. І інколи люди звертаються до священника, для того, щоб він розвіяв міфи з приводу релігії. Найпопулярніші - забобони, які в українській культурі займають велике місце і люди для себе цим пояснюють незрозумілі явища.

Про це трохи більше розповів Митрополит Православної Церкви України Димитрій Рудюк. Він наводить приклад, що якщо ви святите мак і вірите в те, що це вас збереже від якоїсь ворожої сили, то ви не повинні бути такими стовідсотково ригористичними до цієї традиції. 

“Тому коли я, свої блоги пишу на Фейсбуці, пов'язані там, значить, з будь-яким святом, якщо я в кінці пишу за народним звичаєм "Цей день так-то і так-то поступає", то я вважаю, що це лише допомагає нам осягнути релігійно, зробити смислове навантаження на це свято, яке ми проживаємо”, - зазначив Митрополит Димитрій.

Традиції які й досі є популярні -  домашні. Вони створюють особливу атмосферу, зміцнюють родині зв’язки та передають цінності з покоління в покоління. 

“Церква ніколи не бореться з народними звичаями й традиціями, і уявами. Навпаки, я вам скажу, що той час, тобто в Радянському Союзі, під час комуністичного режиму, коли не було церкви відкрито, оці домашні традиції, які зберігалися, вечеря, Різдва, Пасхи, святкування, коли пекли пасху, коли її прикрашали, коли фарбували яйця, це все допомагало зрозуміти, що це за свято є”, -  Димитрій (Рудюк) Митрополит Львівський і Сокальський.

Якобнюк Валерія

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ