Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Партія "Наш край" провела зустрічі із представниками в осередках Львівщини

1/2
Член Ради львівської обласної організації політичної партії «Наш край» Віталій Новосад зустрівся з представниками Стрийського та Турківського осередків партії. Про це повідомили в прес-службі партії.

Під час візиту в місто Стрий Віталій Новосад та Юрій Манджай, преставник «Нашого краю» в Стрийському районі, обговорили стан доріг, проблеми та виборчі настрої регіону.

Окремою темою розмови була реформа децентралізації. Юрій Манжай розповів, що в регіоні зараз є лише одна об'єднана територіальна громада – Грабовецька, яка була утворена ще в 2015 році. Її населення понад 4 тисячі осіб. Також він зазначив, що готувалось утворення ще однієї ОТГ, проте наразі процес заблокований:

"У нас є поки що одна Грабовецька ОТГ, але готується формування окремої територіальної громади із сіл Угерсько, Вівня, Лисятичі, П'ятничани, Кавсько, Добряни та Добрівляни. Втім у зв'язку з виборчим процес виниклим труднощі. Згодом громада подалась на дозвіл від обласної адміністрації, а там процес утворення заблокували", - розповів Юрій Манжай.

Під час зустрічі в місті Турка Віталій Новосад та представник «Нашого краю» Микола Сисан обговорили найгостріші проблеми Турківського регіону. Зокрема, розмова йшла про стан доріг, медицину та реформу децентралізації.

Микола Сисан зазначив, що магістральні дороги хороші, втім сільські шляхи подекуди непрохідні.

"Щодо медичного обслуговування, то останнім часом сильно скорочуються сільські абмулаторії, а частина лікарів, яка там працюють – малопрофесійні. Їм потрібно більше знань та практики", - повідомив представник партії "Наш край".

Також Микола Сисан розповів, що за 4 роки від початку реформи децентралізації, в Турківському районі не утворено жодної ОТГ: "Згідно з перспективним планом тут мають бути чотири утворення: Турківська міська громада, Боринська селищна громада, Верхньовисоцька сільська громада та Нижньояблунська сільська громада. Шанс на реалізацію мала Верхньовисоцька громада, була навіть згода всі голів сільрад, проте ОТГ так і не утворена".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ