Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Паяльний фен: обираємо правильно

Сучасний прилад швидко розігріває металеві відводи до необхідної температури. Конструкція його нагадує звичні нагрівальні прилади.

Зовнішній вигляд

  • рукоятка - виконана з використанням жароміцних матеріалів: фарфор, кераміка, ебоніт;

  • корпус - володіє аналогічними з рукояткою характеристиками;

  • насадки - виготовляються переважно зі сталі;

  • нагрівальний елемент - у його ролі виступає тонкий дріт з ніхрому;

  • вентилятор - на зворотному боці паяльного фену.

 QdfzbrBAGoeEDX1Oly6AUnUyPmVqcWW7u5r5III1LooYvWISzEG-skh42DbHrVdt2QrUcavZFFKCyJ2yOukp3G9GPMYnbQGUaQAETbPO1lSSEJ7r7Owl6-ULxWoA4t-UioJieQ_N

Напівпрофесійне обладнання, наприклад паяльний фен YIHUA 8858, котрий є станцією, комплектується паяльником і зварювальним нагрівачем. Прилад призначений для термообробки і з'єднання деталей. Діаметр паяльника становить 2-5 мм. 

Його компактність дозволяє без проблем брати його з собою на виїзд, працювати за межами майстерні, на будівництві або гаражі. По суті, це ручка - нагнітач повітряного потоку, з тримачем, на який кладеться під час перерв в роботі і маленьким блоком управління. Але є одна важлива деталь, яка відрізняє його від звичайного будівельного фена, - плавний вибір потрібного значення температури, регулятор якої інтегрований в керуючий блок.

Характеристики

Побутові пристрої відрізняються не тільки ціною і габаритами, але і параметрами:

  • потужність - досягає 450 Вт;

  • діаметр - 2.5 мм;

  • гранична температура - 500 градусів;

  • продуктивність вентилятора - близько 30 л / хв.

Для домашньої пайки радіодеталей або мікросхем, потужність повинна становити 100 Вт і більше. У промислових типах припоїв використовується понад 1.7 кВт. Для досягнення необхідної потужності потрібно 24-36 V напруги. 

Вимоги до фену

До термофену ставляться такі вимоги:

Температурний режим. Для повноцінного з'єднання елементів потрібно близько 190-250 градусів. Нижній показник відноситься до припою зі свинцем, верхній - до заводського безсвинцевого припою.

Y5afye9WhfkB7wHLeqJpqOXH6Vl-NdOH05S_1j3uvDdUCfgnR-9-dXCi2S6Mx7CS9S3lLa-SqVXSBBqXHYdVA66IzzoySp_qdSbk0-mmKaQH8vAR7NMz3B2dmkyL6L47BwVcyzmE

Стабільність повітряного потоку. Нерівномірне надходження повітря здатне серйозно ускладнити роботу.

Нагрівальний елемент. Найдешевшим вважається ніхромовий дріт. До просунутого відноситься керамічне покриття, розташоване на стрижні токопровідної доріжки. До найдорожчого - індукційне промислове, в якому тепло генерується всередині ручки за допомогою електромагнітних котушок.

Цифрова індикація. Деякі моделі оснащуються дисплеєм, що вказує поточну температуру.

Форма жала. Може бути квадратної, плоскою або конусною. Вона впливає на площу прогріву за один підхід, без перестановки.

Зручність і безпека експлуатації. Перегрівання пристрою неприпустиме, це небезпечно для майстра. Тепловий фен повинен оснащуватися трансформаторним блоком.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ