Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Підсумки тижня: другий ешелон львівського політикуму, та хто мітить на місце Козицького у Fb

Цього тижня ми вирішили змінити ракурс і дослідити комунікацію менш відомих політиків Львова. Що постили у соцмережах депутати міської ради та заступники Максима Козицького останній місяць читайте далі у матеріалі.
Автор Гришаєв Микола

Почнемо з представника нашої улюбленої партії “Європейська солідарність” у Львівській міській раді - Назарія Бербеки. За останній місяць він репостив свою колонку на Zaxid.net про інвестиції, традиційно у середу ділився результатами роботи комісії архітектури Львівської міської ради, хоча щодо “традиційно” є питання, оскільки починаючи з середи  14 квітня він жодного разу не опублікував  звіт роботи комісії. Проте опублікував допис про найважливіші питання, які розглядали у ЛМР 22 квітня. Також Назарій Бербека розповідав, що фракція “ЄС” у парламенті готова співпрацювати з іншими демократичними силами, щоб відстоювати інтереси українців. А ще вже звично для львівського політикуму вітав підписників з Вербною неділею, вшановував річницю Чорнобильської катастрофи, вітав з Великоднем. Для цього йому навіть зняли родинне відео. Щоправда, з огляду на те, що у Назарія Бербеки трохи менше тисячі підписників і  відео прокоментували тільки 5 осіб, незрозуміло навіщо його взагалі було знімати. Крім того, пан Бербека привітав Львів з днем міста та хвалив проєкт канатної дороги на Високий Замок. 

Щодо депутатів з партії “Самопоміч” ми звернули свою увагу на Олега Василишина, який як директор Укргазбанку майже всю свою стрічку заповнює постами від банку. Так цього місяця він репостив дописи Укргазбанку про  державну програму “Доступна іпотека 7%”, про умови автокредитування в банку, ділився дописом з тезами інтерв’ю Голови Національного банку України Кирила Шевченка виданню Global Capital, поширював допис про те, що від початку року Укргазбанк отримав 244 млн грн прибутку, разом з банком вітав  з Днем довкілля та розповідав про доступні кредити 5-7-9%. Крім банкових дописів, Олег Василишин також ділився постами Об'єднання “Самопоміч” про те, що цього року робитимуть у Сихівському районі Львова. При чому один і той самий пост він поширив двічі. Також Олег Василишин на своїй Facebook-сторінці розповів, що отримав подарунок до Паски від юного художника Нестора. Правда, якщо не дивитися на фото до допису, можна подумати, що хлопчик подарував панові Олегу ковбаску, а не картину, бо паска - це солодкий хліб до якого логічно дарувати щось смачненьке, а свято, яке мав на увазі Василишин, називається Великдень. Також нічого нового не вигадав Олег Василишин і у День Львова, і на Великдень. Він просто поширив привітання Укргазбанку та Об'єднання “Самопоміч”. А ось на День матері пан Олег виділився. Він поширив мімімішний пост спільноти “Жіночі посиденьки” і  так привітав всіх “мамульок”. 

Тимчасом Віталій Троць, депутат у Львівській міській раді від “Голосу”, жодного допису за квітень не опублікував. У травні лише привітав Львів із днем народження, оновив основну світлину наклейкою з червоним маком та змінив обкладинку профілю.

Трохи більше за пана Віталія працював хіба депутат від ВО “СвободаЛюбомир Мельничук. Починаючи з 13 квітня він опублікував цілих 4 дописи: розповів, що у районі вул. Під Голоском буде новий сквер, привітав підписників з Великодніми святами та рідний Львів з  765-річчям, а також поділився тим, що на засіданні комісії землекористування та агломерації підтримали рішення щодо створення парку на Левандівці.

Обох вищезгаданих депутатів цього місяця перевершила представниця  партії “ВАРТАНеля Васюта, яка за місяць написала лише декілька постів сама, проте за кількістю позначок зрозуміло, що працювала вона неабияк. Неля Васюта активно брала участь у волонтерській діяльності, повідомляла, що до Дня міста Львова одну з вулиць буде названо на честь Захисників України, взяла участь у круглому столі “Жінки на місцевих виборах та в політиці: уроки і рекомендації”, розповідала, що на стіні вздовж вулиці, яка відтепер носитиме назву на честь Захисників України, планують оновити мурал, підготувала та зареєструвала депутатське звернення щодо негайного розгляду затвердження меж парку “Горіховий гай” та підбила підсумки благодійного проєкту від Української громади в Норвегії, який вони спільно реалізували перед  Великоднем.

Тепер перейдемо до заступників голови ЛОДА. Із середи у Максима Козицького їх аж п'ятеро. 

Перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Годик у Facebook не надто активний. Упродовж місяця він лише поширив  новину про те, що розпорядженням Кабінету Міністрів України затверджено перелік проєктів, які можуть реалізовуватися у 2021 році за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку, та розповів, що вдруге став батьком. 

Інший заступник - Іван Собко набагато активніший користувач Facebook. Таке відчуття, що він планує зайняти пост Максима Козицького, бо навіть останній стільки не постить. Тож цього місяця Іван Собко розповідав, що на Львівщині створять обласний Пластовий центр, майже 9 мільйонів гривень на розвиток спортивної інфраструктури передбачено у Програмі капітального будівництва Львівщини, що готове до відкриття оновлене відділення невідкладної медичної допомоги КНП "Стрийська ЦРЛ", ділився, що працює над створенням реєстру пацієнтів із рідкісними захворюваннями, зазначав, що 10 нових “швидких” передали пунктам екстреної допомоги у Львові та області. Також Іван Собко повідомляв, що сучасні книжки із галузей історії України, літератури, культурознавства, етнографії, джерелознавства, медієвістики, етнографії, картографії, статистики та інших галузей наук поповнили фондову колекцію Літературно-меморіального музею Івана Франка ДІКЗ “Нагуєвичі”, був на інавгурації новопризначеного голови Яворівської райдержадміністрації Ярослава Коминського, розповідав, що Червоноградська Центральна міська лікарня має оновлене приймальне відділення. І це тільки маленька частинка всього, де був задіяний Іван Собко.

Не поступається йому ще один заступник -  Юрій Бучко. За останній місяць він встиг розповісти, що на Львівщину прибула вакцина CoronaVac,  про ремонт мостів на дорогах Східниця - Верхнє Синьовидне, про те, що більшість об‘єктів для будівництва Північної об’їзної Львова викупили, поділився, що Старий Самбір та ще декілька населених пунктів Львівщини  отримали нові машини швидкої допомоги, розповів, що 19 камер автоматичної фіксації порушень ПДР запрацюють на дорогах державного значення, що авіакомпанія Lufthansa запустила рейс зі Львова до Франкфурта, а поблизу села Гайок Кам’янка-Бузького району на автомобільній дорозі Львів-Луцьк обвалився міст. Також Юрій Бучко розповів, що у межах Президентської програми цього року планують відремонтувати близько 200 кілометрів доріг місцевого значення, а на об’їзній Самбора стартував ремонт вулиці Промислової. Знову ж таки, це тільки невеличка частина того, що постив на Facebook Юрій Бучко. 

Наступний заступник Козицького - Віталій Загайний теж не відстає від своїх колег. Він цього місяця розповідав про  Європейський День логістик, разом з Максимом Козицьким попросив керівників єпархіальних управлінь та церков Львівщини долучитися до боротьби із злочинами проти довкілля, дивився, хто відвідував за профіль, відкрив велосезон 2021, скаржився, що в  Україні функціонує 7 курортів державного значення і жодного на Львівщині, провів на Дрогобиччині виїзну нараду щодо можливості створення сучасного шляху Трускавець-Буковиця, розповів, що дві молоді жінки, які зростали без батьків і мають статус сиріт, отримають власні квартири та відвідав зустріч у Моршині щодо розвитку санаторно-курортної галузі Львівщини. І, як ви розумієте, це теж не повний перелік справ. Важко сказати, чи заступники голови ЛОДА так багато всього постять у Facebook, бо дійсно стільки працюють чи тому що байдикують і не хочуть, щоб хтось про це здогадався. 

Щодо новоспеченого заступника Олександра Кулепіна, то він поки  що встиг тільки розповісти, що починає працювати заступником голови ЛОДА. 

Цього тижня це все. Як бачимо, менш відомі політики іноді більш продуктивні, ніж топи, і роблять значно менше комунікаційних невдач (привіт Олегу Синютці і його SMMниці, з якою цього тижня могли познайомитися всі підписники Олега Михайловича).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ