Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Після Революції Гідності відбулося підвищення можливості громадських організацій

Після Революції Гідності відбулося суттєве підвищення можливості громадських організацій. Такі дані випливають з опитування Фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва за сприяння Міжнародного Фонду «Відродження».

Опитані представники переважно оцінюють розвиток громадянського суспільства на середньому рівні – у 2,9 бала за 5-бальною шкалою. Згідно з оцінками, після Революції Гідності відбулося суттєве підвищення можливості громадських організацій впливати на ухвалення рішень влади з 2,1 бала до 3,5 за 5-бальною шкалою. Але у наступні роки після Революції цей вплив почав знижуватись, хоч він і залишається значно вищим, ніж раніше та становить 3,2 бала у 2017 році.

Основні проблеми, які стоять перед відносинами неурядових організацій та влади, є передовсім небажання останньої йти на співпрацю, упереджене ставлення до неурядових організацій (69%), пасивність та байдужість населення (67%), а також корупція в органах влади (61%).

Думки опитаних розділились стосовно того, чи почався наступ влади на громадські організації. Майже половина респондентів переконані в тому, що це справді так, і приблизно стільки ж, що такі випадки поодинокі або такого наразі немає.

Метою опитування було з’ясування самооцінки розвитку громадянського суспільства, його впливу на владу, а також виявлення нагальних викликів і проблем, які стоять перед діяльністю громадських організацій. Всього опитано 192 представники різних громадських організацій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ