Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Біля Соснівки впродовж 5 місяців не можуть погасити терикон

У Сокальському районі Львівської області поблизу міста Соснівки досі горить терикон. Про це в коментарі для Гал-інфо повідомила Надія Тимошик, заступник міського голови Соснівки.

Нагадаємо, вже близько 5 місяців біля Центральної збагачувальної фабрики у Сокальському районі горить терикон. Люди дуже хвилюються з цього приводу, адже це може призвести до техногенної катастрофи.

За словами Надія Тимошик, довжина терикону 1,2 км, ширина – 40 м, висота -10 м. Станом на сьогодні триває гасіння терикону, однак бракує відповідної техніки.

Водночас, як інформують ЗМІ, стан тамтешніх териконів перевірили фахівці ГУ Держпраці у Львівській області. Відтак, було виявлено 15 порушень вимог законодавчих  та нормативно-правових актів  з охорони праці та промислової безпеки. За результатами перевірки керівництву ПАТ «Львівська вугільна компанія» та ВП «Червоноградське спецуправління з гасіння териконів і рекультивації земель», ДП «Львіввугілля» видали обов’язкий для виконання припис щодо негайного усунення виявлених порушень. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ