Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Понад 100 країн ООН підтримують внесення змін до статуту стосовно обмеження права вето

Понад 100 країн-членів ООН підтримують ініціативу Франції щодо внесення змін до статуту ООН, які передбачають обмеження у використанні права вето країнами-членами. Про це заявив постійний представник України в ООН Юрій Сергєєв.

"Питання складне в тому плані, що змінити ситуацію просто так - це питання тіла статуту ООН, в якому прописані всі ці моменти. Тому, звичайно, перша надія на те, що самі носії цього права знайдуть механізми, як не застосовувати право вето в умовах відкритого конфлікту, який загрожує життю людей ", - сказав дипломат.

Він нагадав, що відповідну ініціативу висунула Франція. "Завтра буде засідання, яке скликає Франція і Мексика, Україна підтримує цю ініціативу. Вже більше 100 країн, які приєдналися. Тому, в першу чергу, потрібно зібрати максимальну кількість тих, хто підтримує. Бажано більше третини для того, щоб створити критичну масу для просування цієї теми та здійснення тиску на інших членів СБ ООН ", - зауважив він.

Також Сергеєв наголосив, що пізніше може початися серйозне обговорення з приводу подальшої долі статуту ООН. "Адже механізми не прописані, тому це тільки початок роботи", - резюмував дипломат.

Еспресо.TV

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ