Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Понад 19 тисяч підприємств на Львівщині очолюють жінки

Державна служба статистики уперше оприлюднила дані про кількість жінок на керівних посадах в Україні. На Львівщині з 71 104 зареєстрованих підприємств лише в 28% керують жінки.

Ілюстративне фото

За даними Державної служби статистики на 1 січня 2020 року в Україні зареєстровано 1 350 627 юридичних осіб. Лише 28,9 % з них знаходяться під керівництвом жінок.

Найгірші справи з допуском жінок до керівних посад у Київській області. З 70 046 зареєстрованих організації лише 26,9% знаходяться під керівництвом жінок. Найкращі дані демонструє Донецька область, там частка жінок-керівниць досягає 31,7%.

Якщо переглянути цю статистику за формами господарювання, то виявиться, що жінки зовсім не представлені у керівному складі казенних підприємств, тобто тих, що створенні за рішенням Кабінету Міністрів України. Найбільше жінок на керівних посадах у комунальних організаціях - 76,96%.

Така статистика не лише в Україні. За даними Eurostat на березень 2019 лише кожен 3 менеджер в Європейському союзі це жінка. Близько 9,4 мільйонів осіб посідають посаду менеджера в ЄС: 6 мільйонів це чоловіки (64%) і 3,4 мільйони жінки (36%).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ