Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Порошенка закликали дати звання Герой України кримському татарину Аметову

Координатор громадянської блокади Криму Ленур Іслямов напередодні Дня пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу закликав президента Петра Порошенка присвоїти звання Героя України посмертно Решату Аметову. Про це повідомляє у вівторок видання "15 минут".

"Я хочу, щоб президент України, гарант Конституції, в цей день (18 травня), звертаючись зі сцени Оперного театру, де буде проходити Реквієм, зробив кілька речей... Перше - дайте нашому багатостраждальному кримськотатарському народу звання корінного народу Криму. Також скажіть, що Україна зробить все, щоб у Криму була кримськотатарська автономія", – заявив Іслямов.

Також він нагадав про трагічну долю кримського татарина Решата Аметова, який у перші дні окупації в 2014 році вийшов на одиночний пікет за Україну. Через кілька днів після цього в околицях Сімферополя було знайдено його понівечене тіло.

"Я вимагаю, не прошу, звання Героя України для Решата Аметова. Хлопець, який загинув першим за те, щоб звільнити Крим, – він його вже звільнив в той момент, коли загинув! Він помер вільною людиною. Це необхідно зробити завтра, пане Президенте", – закликав Іслямов.

Ще одне важливе завдання, за його словами, – почати трансляцію кримськотатарського радіо Meydan FM на окупований Крим.

Крім того, під час ефіру він нагадав про акції мирного опору окупації, які 18 травня відбудуться в Криму.

В рамках акції "Я - кримський татарин" Меджліс закликає кримчан і всіх українців о 12.00 вшанувати пам'ять загиблих від сталінської депортації хвилиною мовчання.

Водіїв у цю хвилину просять зупинити свої автомобілі на вулицях і натиснути на клаксони.

Іслямов закликав у цей день в Криму проявити солідарність з кримськотатарським народом і не виходити на роботу, палити покришки і розвісити на дротах чорні прапори, як це робили татари за часів СРСР.

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ