Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Послухайте позбавлений гендеру голос "Q"

Послухайте позбавлений гендеру голос "Q". Ймовірно, за декілька років саме такий голос матиме більшість голосових асистентів.

Більшість сучасних голосових асистентів, як-от Siri, Alexa, Cortana, Google Assistant, сприймаються як жіночі ідентичності. Та все може змінитися з новим проектом креативного агентства Virtue, розробленим за підтримки Copenhagen Pride та EqualAI.

Створений голос «Q» складається із 5 голосів людей, що не ідентифікують себе ані з чоловіком, ані з жінкою.

Голос відповідає всім вимогам до віртуальних помічників: він звучить тепло й авторитетно, завдяки чому його можна використовувати в різних сферах.

З інтерв’ю розробників.

Наразі такий голосовий помічник не вельми корисний, оскільки не пов’язаний із жодним AI, а тому може виконувати лише примітивні запити. Та, попри це, його творці хочуть, щоб «Q»  став (стало?) основним голосом усіх віртуальних помічників та отримав визнання світових розробників штучного інтелекту.

Творці «Q» вірять, що цей проект не тільки допоможе змінити ставлення до асистентів (як до суто жіночої справи), але й надихне до роботи людей, які не ототожнюють себе з жодною із двох традиційних статей.

Послухати тестовий запис голосу «Q» можна у відео:

Tokar.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ