Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

При львівському ветуніверситеті створили сучасну ветеринарну клініку

Навчально-виробничий центр клінічної ветеринарної медицини Львівського національного університету ветмедицини та біотехнологій ім. Степана Ґжицького відкриють у Львові.

Як розповів в коментарі інтернет-журналу "My dog" керівник центру, доктор ветеринарних наук, доцент кафедри внутрішніх хвороб тварин та клінічної діагностики Максимович Ігор, раніше при університеті існували лише клініки на кафедрах, де лікарі ординатори під час проведення занять могли проводити прийом тварин для відпрацювання практичних занять зі студентами.

“Відкриття цього центру дозволить нам побудувати чітку вертикаль, як з надання послуг власникам домашніх улюбленців, так і для навчання студентів”, – розповів Максимович Ігор.

В даному центрі буде здійснюватись повноцінний прийом власників з їх домашніми тваринами й надаватись необхідна ветеринарна допомога. При зверненні буде відбуватись реєстрація тварини й проводитись попередній огляд, де лікар встановить попередній діагноз, за необхідності призначить додаткові обстеження та аналізи, а за потреби направить “пацієнта” до вузького спеціаліста.

Даний навчальний центр дозволить надавати якісні освітні послуги для здобувачів вищої освіти.

“Тут будуть працювати кваліфіковані лікарі ветеринарної медицини. У нас в штаті прописані два лікарі-ординатори, лікар-терапевт, лікар УЗ-діагност, лікар-рентгенолог, лікар-хірург та лікар-лаборант. Також будуть залучатися лікарі ветеринарної медицини з-поміж науково-педагогічних працівників. Також передбачено залучення вузькопрофільних лікарів.

Одразу поясню, що оскільки це навчальний центр то студенти університету зможуть асистувати лікарям під час проведення прийому тварин чи операції, але вони не прийматимуть чи оперуватимуть пацієнтів самостійно. Також студенти можуть чергувати та доглядати за тваринами на стаціонарі”, – пояснив Максимович Ігор.

Зазначимо. що в центрі буде обладнано сучасну ветаптеку, а також облаштовано окрему зону паркінгу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ