Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Приватна компанія "ДТЕК" відмовляється від поставок "Львіввугілля"

Як і передбачалось, тепер уже офіційно Бурштинська ТЕС відмовилася купувати вугілля, видобуте на львівських шахтах. З 14 січня теплоелектростанція, яка входить до складу ПАТ "ДТЕК Західенерго", припиняє співпрацю із ДП "Львіввугілля". Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА з посиланням на в. о. генерального директора ДП "Львіввугілля" Андрія Дяченка.

"ДП "Вугілля України" повідомило, що від 14 січня Бурштинська ТЕС не прийматиме львівське вугілля, - розповів Андрій Дяченко. - Найгірше у цій ситуації те, що про це рішення компанія "ДТЕК Західенерго" інформувала лише 13 січня".

За його словами, унаслідок такого рішення ДП "Львіввугілля" може зазнати суттєвих збитків. Зокрема, через невідвантаження "чорного палива" підприємство втрачатиме за добу близько 2,5 млн грн.

Станом на сьогодні "Вугілля України" вже шукає ринки збуту для вугілля, видобутого на львівських шахтах. Зокрема, серед можливих партнерів розглядають Калуську, Черкаську та Вуглегірську ТЕС (м.Світлодарськ Донецької області).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ