Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

П’ять районів Львівщини представили плани утворення громад

На засіданні профільної комісії Львівської обласної ради уже вдруге відбулося публічне заслуховування та обговорення проектів Перспективних планів спроможних територіальних громад Львівщини, повідомила прес-служба Львівської облради.

Зокрема, депутати ознайомилися з проектами п’яти районів: Радехівського, Мостиського, Яворівського, Миколаївського та Самбірського. Із них лише Миколаївський перенесли на наступне засідання, оскільки там є можливість створення 3 або 4 ОТГ.

Відтак у Радехівському районі передбачається створення 2 ОТГ, у Мостиському – 3, Яворівському – 5, а у Самбірському - 11 ОТГ.

Як зазначив голова постійної комісії з питань дорожнього господарства, інфраструктури, регулювання земельних відносин,  адміністративно-територіального устрою, планування території та архітектури Володимир Саган, приклад Самбірського району, де утворено аж 10 ОТГ є як позитивним, так і негативним.

«Із 16 об’єднаних територіальних громад, які уже утворені в області, 8 розташовані саме у Самбірському районі, - повідомив Володимир Саган. – Оскільки ми не можемо змінювати уже створені ОТГ, тому у цьому районі налічується така кількість громад. Вони досить дрібні, але життєздатні. У випадку якщо вони не зможуть повноцінно функціонувати, тоді доведеться вносити зміни і укрупнювати ці громади».

Нагадаємо, на попередньому засіданні розглянули проект Перспективного плану семи районів. П’ять з них – отримали схвалення комісії з питань дорожнього господарства, інфраструктури, регулювання земельних відносин,  адміністративно-територіального устрою, планування території та архітектури.

Як відомо, в проекті Перспективного плану передбачається утворення 85 об’єднаних територіальних громад Львівської області.

Додамо, голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин запросив долучитися до таких обговорень експертів з Латвії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ