Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Росія тисне на членів ООН під час голосування щодо питань, пов'язаних із Україною - Єльченко

Представники Росії в Раді безпеки ООН здійснюють тиск на інших членів організації під час голосування питань, пов'язаних із Україною. Про це заявив посол України при ООН Володимир Єльченко.

Він зазначив, що сьогодні мінські переговори не приносять прогресу у вирішенні конфлікту на Донбасі, і висловив надію на подальші важливі рішення "нормандської четвірки".

"На жаль, сьогодні такого прогресу немає. Хоча я сподіваюся, що на зустрічі в "нормандському форматі" найближчим часом буде прийнято важливі рішення", - заявив Єльченко.

Дипломат також розповів про тиск, який здійснює делегація РФ в Радбезі ООН на інших членів організації.

"Плюс елементарний тиск Росії. Це відчувається кожен раз, коли на голосування ставиться питання, де є українські елементи. Потім до мене підходять багато колег і кажуть: ви собі не уявляєте, як на нас тиснуть росіяни, щоб ми або не прийшли, або проголосували як треба, або щось сказали. Але ось ми прийшли - не сприймайте це як негатив, це скоріше позитив – тому що нас просили не приходити на це засідання. Але ми прийшли, хоч і мовчали. Ось така позиція", - резюмував він.

УНІАН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ