Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Шахтарі ДП «Львіввугілля» поки що не отримали заборговані зарплати

Станом на сьогодні, 19 січня, Шахтарі ДП «Львіввугілля» поки не отримали заборговані зарплати за листопад та грудень. Як повідомлялося раніше, до 21 січня гірникам пообіцяли погасити усі борги. Зокрема, голова Львівської ОДА Олег Синютка зобов`язався посприяти у виплаті боргів до 18 січня. Про це в коментарі для Гал-інфо повідомив Мар’ян Макогін, гірник зі шахти "Степова".

«Станом на сьогодні нам не виплатили жодної гривні. Наші люди дуже розчаровані. Особисто я на будь-який пікет більше не вийду»,- зазначив Мар’ян Макогін

«Нас просто не чують. Це змагання ми програли. Не можуть 200-300 людей боротися за добробут 9 тис., котрі працюють на ДП «Львіввугілля», - сказав гірник.

Щодо наступного обіцяного пікету Львівської ОДА, в разі невиплати грошей до 21 січня, чоловік зазначив, що, можливо,  блокування ОДА таки відбудеться, але триватиме не більше 3-4 годин.

фото: Громадське Червоноградське, Варта1

Нагадаємо, хвиля шахтарських страйків розпочалась 2 січня. 

12-14 січня гірники перекривали дорогу у селах Жовківського району Львівської області, таким чином намагались привернути увагу влади до їхніх проблем.

Своєю чергою голова Львівської ОДА Олег Синютка  12 січня під час засідання сесії Львівської обласної ради заявив, що у цій справі варто шукати «засланих козачків», які підбурюють людей на протести.

"Все це - включно із зупинкою роботи шахт - спрямовано на знищення ДП «Львіввугілля»", - додав Олег Синютка.

Як повідомив Гал-інфо Ростислав Замлинський, станом на 11 січня погашено приблизно 50% від загальної суми заборгованості за листопад. Решта сума заборгованої зарплати становить близько 46-48 млн грн.

За грудень термін погашення заборгованості ще не настав. Його потрібно виплатити до 20 січня. Тому вимагати зарплати за  грудень шахтарі поки не мають підстав.

Також він нагадав, про виділені із держбюджету 500 млн. грн., які передбачені для виплати зарплати гірникам. Ці гроші шахтарі мають отримати до 21 січня  запевнив, перший заступник голови Львівської ОДА.

фото зі сторінки Віки Балицької на FB
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ