Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Шість партій виступили зі спільною заявою щодо знесення наметового містечка під Радою

Вранці 3 березня близько тисячі спецпризначенців скоїли напад на табір протестувальників на Площі Конституції. Ветеранів, що в 2014-2015 роках проливали кров на Сході країни, жорстоко побили та поставили на коліна. Десятки людей було затримано. Ми вважаємо такі дії влади злочином. Про це йдеться у спільній заяві шести партій щодо знесення наметового містечка під Верховною Радою.

І далі: "Очільники силової вертикалі намагаються виправдати цю “акцію” тим, що протестувальники нібито готували захоплення парламенту. Ми сприймаємо ці заяви як свідому брехню. Протест, що тривав з 17 жовтня 2017 року, залишався мирним, всі провокації та насильство здійснювали виключно представники влади.

План влади простий: показати, що будь-який мирний протест буде дискредитований, а його учасники – покарані. Українцям пропонують змиритися з тим, що від них нічого не залежить. А тим, хто не змириться, - поліцейські кийки, наручники, грати.

Ми запевняємо українців, що докладемо всіх зусиль, щоби цей план не був втілений в життя. Не вдалось Януковичу, не вдасться і Порошенкові.

Ми виражаємо співчуття тим, хто постраждав від дій нових беркутівців. Після зміни влади всі ті, хто приймав рішення про придушення мирного протесту та втілював його в життя, понесуть відповідальність згідно з законом.

Громадянська позиція
Європейська партія України
Рух нових сил
Народний контроль
Громадянський рух Хвиля
Політична сила Альтернатива"

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ