Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

"Слуги народу" висунули понад 30 тисяч кандидатів у всіх регіонах України, з них понад 40% – жінки

Понад 40% кандидатів у депутати місцевих рад з більш ніж 30 тисяч, яких партія "Слуга Народу" висунула на місцеві вибори, – жінки. Про це час брифінгу повідомив голова партії Олександр Корнієнко, підсумовуючи висунення кандидатів на місцеві вибори.

«Ми довго боролися за гендерні квоти у виборчому законодавстві, і тепер маємо відповідний результат у виборчих списках. Серед кандидатів у депутати – 41,3% жінок, серед кандидатів на посади голів міст та ОТГ – 30,7% жінок. Це люди, яких знають і поважають на місцях», – сказав він. 

За словами голови партії, «Слуга Народу» висунула 73% від максимально можливої кількості кандидатів. Загалом у депутати 1087 місцевих рад балотуватиметься 31527 кандидатів. В обласні ради – 1583, районні – 5268, міські – 10340, сільські – 6766 й селищні – 7570. За право очолити міста, селища й села поборються 952 кандидати від «Слуги Народу». З них 280 – претендують на посади міських голів, 313 – селищних, 359 – сільських.

Майже третина від загальної кількості висуванців – молодь, тобто кандидати віком від 18 до 35 років. 58,5% мають 36-55 років, 12% – 56 років і старше. Серед кандидатів на посаду міських голів й голів ОТГ кожен п‘ятий – до 35 років, 36-55-річних – 68,4%, 56 років і старше – 10,5%.

«Ми впевнені, що молодь має відігравати більшу роль у політиці, зокрема й у місцевому самоврядуванні. Адже молодь – це адвокат майбутнього. І в неї має бути гідне представництво у владі. Більше того: це – наша надія на нову владу. Саме цих людей, якщо вони проявлять себе на місцевому рівні, ми просуватимемо далі, на регіональний і національний рівні», – запевнив Олександр Корнієнко.

У Львівській області загалом зареєстровані 73 кандидати на посаду голів об'єднаних територіальних громад, з них: на посаду міських голів – 39, сільських та селищних голів – по 17.

Окрім цього, партія зареєструвала на Львівщині 2436 кандидатів в депутати місцевих рад усіх рівнів, з них: до обласної ради – 84, до міських рад – 1132, до районних – 316, до сільських – 398 та до селищних рад – 506.

Кандидати від «Слуги Народу» – професійні люди, які мають здобутки у своїх сферах, яких знають і поважають на містах. Серед них 18,5% освітян, 16% громадських діячів, 10,9% підприємців, 9,4% юристів, 9,2% медиків, 9,2% управлінців, 8,9% держслужбовців, 8,1% економістів і 8% – робітників.

«Це люди, здатні адекватно представляти громаду, бо знають її проблеми не з вікна персонального авто, але з реального життя. Це люди, які поруч. Наші сусіди, наші друзі. Їх можна зустріти в школі, де навчаються ваші діти. У лікарні, куди звертаєтеся за медичною допомогою. У громадській організації, куди приносите теплі речі, щоб допомогти бідним», – сказав Корнієнко.

Він додав, що перемога партії на місцевих виборах дозволить продовжити на місцях реформи, які партія розпочала на рівні держави, реалізуючи важливі для громад проєкти. 

«Партія «Слуга Народу» має всі підстави для перемоги на місцевих виборах. У нас є чітка стратегія розвитку для кожного регіону. І команди, які втілюватимуть ці стратегії. Ми пропонуємо реальну децентралізацію, пропонуємо місцеву владу, близьку до людей. Але справжня перемога для нас – це не кількість депутатів і мерів міст, а втілення позитивних змін. Позитивні зміни на місцях – це нокаут для старої системи, для старої політики. Власне, задля цього ми й прийшли до влади», – сказав голова партії.

Нагадуємо, 24 вересня був останній день подання документів до ТВК для реєстрації кандидатів у депутати, а також на посади голів територіальних громад. Від 25 вересня до 24 жовтня триватиме виборча кампанія на місцях. Чергові вибори депутатів місцевих рад і голів територіальних громад відбудуться 25 жовтня.

Христина Замула

Голова Кам'янка-Бузької РДА та кандидатка до Львівської облради Христина Замула, наголошує, «що команда партії «Слуга Народу» йде на місцеві вибори, щоб встановити рівні правила гри для кожного громадянина, щоб кожен українець у своєму місті, селі чи районі міг реалізувати себе, не шукаючи ні роботи за кордоном, ні підтримки місцевих феодалів. Команда Президента Зеленського на Львівщині йде на вибори, щоб місцева політика назавжди асоціювалася з відповідальністю та реформами, з інноваціями та відкритістю, щоб кожна ОТГ стала простором розвитку та добробуту для всіх, хто любить свою країну і хоче якісних змін для своєї громади», – зауважує Христина Замула.


 


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ