Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сьогодні уродини у Високопреосвященного владики Ігоря (Возьняка)

Про це повідомили на Facebook-сторінці Львівської Архиєпархії УГКЦ.
Високопреосвященний владика Ігор (Возьняк), Архиєпископ і Митрополит Львівський УГКЦ

Високопреосвященний владика Ігор (Возьняк), Архиєпископ і Митрополит Львівський УГКЦ - народився 3 серпня 1952 року в селі Липиці Миколаївського району Львівської області в сім’ї вчителя. 1959-1969 навчався в середній школі, а після її закінчення здобував у Дрогобичі технічну освіту. Відтак, був скерований на роботу у місто Нікополь Дніпропетровської області, де працював короткий час на заводі. 1970-1972 служив у лавах Радянської армії на території Казахстану. 1973 року вступив до монастиря Чину Найсвятішого Ізбавителя, 1974 року розпочав новіціят, а у 1975 склав перші обіти. У цьому ж році в підпільній семінарії у Львові почав вивчати філософію та богослов’я. На пропозицію настоятеля у 1977 переїхав у Вінницю і там продовжував навчання.

Тайну Священства прийняв у листопаді 1980, а вічні обіти склав 2 липня 1981. Працював при римо-католицькій церкві, що давало можливість нелегально допомагати місцевому священикові уділяти вірним різні тайни, зокрема Тайну Сповіді. З 1989 провадив душпастирську діяльність у катедральному соборі Тернополя. З 1990 по 1996 рік був Протоігуменом ЧНІ. З 1996 душпастирював у Вінниці. У 1997 році, декретом Протоігумена, призначений учителем новиків у Львівській провінції ЧНІ. Водночас продовжував душпастирську діяльність, особливу увагу приділяючи проповідництву та реколекціям для монахів, монахинь і мирян. У 2001 р. навчався на курсах форматорів (вихователів ченців) у Римі, після закінчення яких у серпні був призначений помічником вихователя ораторів-семінаристів у Польщу в семінарії ЧНІ.

17 лютого 2002 року в Архикатедральному соборі св. Юра відбулася єпископська хіротонія Кир Ігоря (Возьняка). За рішенням Синоду Єпископів та благословенням Святішого Отця після хіротонії Владика Ігор став Єпископом-помічником Львівської Архиєпархії. Згідно із рішенням Синоду Єпископів УГКЦ, який проходив 5-12 жовтня 2004, Кир Ігор був обраний Архиєпископом Львівським. 10 листопада 2005 року в Архикатедральному соборі св. Юра відбувся Чин введення на престол нового Архиєпископа Львівського.

З 10 лютого по 27 березня 2011 року виконував уряд Адміністратора Української Греко-Католицької Церкви.

29 листопада 2011 року урочисто проголошено про створення Львівської Митрополії Української Греко-Католицької Церкви та інтронізовано Митрополита Львівського. Ним став Архиєпископ Львівський Ігор.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ