Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Старість не в радість? Театр Заньковецької розвінчує міфи про зрілість у новій виставі

У Національному театрі імені Марії Заньковецької – прем’єра комедії «Життя прекрасне» популярного американського драматурга, який прагне гумором підтримати українців.

3-4 жовтня на камерній сцені Національного театру імені Марії Заньковецької відбудеться прем’єра комедії «Життя прекрасне» за новелами американського автора Фредеріка Строппеля. За сюжетом усі сценки вистави стосуються комедії старіння, а кумедні ситуації головних героїв показують старість як зворушливу та веселу, як і будь-який інший етап життя. 

Автор – американський сценарист і драматург Фредерік Строппель відзначив свою мету підтримати гумором моральний дух українців: «Всупереч тому, що ви можете почути звідусіль, американський народ у цілому повністю підтримує Україну. Ми надзвичайно захоплюємося вашим стійким захистом Батьківщини, і ми завжди будемо підтримувати вас. І я особисто відчуваю привілей, що можу запропонувати вам кілька годин втечі (на час вистави); і завжди буду пишатися тим, що мені вдалося зробити хоч якийсь невеликий внесок і полегшити ваш тягар – кількома усмішками». 

Режисер вистави В’ячеслав Жуков відзначає, що за комедійними сценами є й глибинний сенс – встигнути пізнати себе та змінити життя так, як ви цього прагнете. «Драматург наголошує глядачам: ви, які зараз сидите у глядацькій залі та спостерігаєте за персонажами на сцені, на відміну від героїв вистави, які цю істину життя пізнали занадто пізно, маєте ще можливість змінити себе та своє життя!», – підсумовує режисер. Серед постановчої групи вистави «Життя прекрасне»: художник Олександр Оверчук і композитор Андрій Вакула.

У цій виставі беруть участь добре знані львівській публіці народні артисти України – Степан Глова, Олександра Бонковська, Людмила Никончук, Ірина Швайківська, Ярослав Мука, заслужений артист України Ігор Гаврилів та ін. 

Це вже друга прем’єра театру, менш ніж за два тижні. Нагадаємо, що нещодавно у Національному театрі імені Марії Заньковецької відбулася прем’єра вистави «Земля» за повістю Ольги Кобилянської, що стала дебютом на львівській сцені одного з кращих українських режисерів Давида Петросяна. Глядачі відзначили високий рівень постановки, у зв’язку зі змінами команди театру. А вже у жовтні тут відбудеться ще одна знакова подія – відкриття нової неформатної сцени «Стрих» для експериментальних сучасних постановок.  

Квитки на прем’єру вистави «Життя прекрасне» за новелами Ф. Строппеля 3-4 жовтня.

Довідка:

В основі сюжету вистави «Життя прекрасне» – новели популярного американського драматурга та сценариста Фредеріка Строппеля. Забути, хто твоя дружина, поховати друга в костюмі клоуна, отримати лекцію на тему сексу від розкутої подруги, випадково знайти вбивцю своєї рідні та проміняти помсту на солодощі – усі ці водночас курйозні та сумні ситуації відбуваються з героями п’єси. Іронізуючи над усіма життєвими ситуаціями, людина змінює світ, долає брехню, вчиться пробачати та наближається до розуміння сенсу життя. Адже час стирає все: бажання та мрії змінюються, минає краса, і навіть любов… Але якщо подивитися на це з іншого боку – життя добігає кінця, а значить, усе найгірше вже позаду. Старіти треба весело! У будь-якому віці – життя прекрасне!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ