Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Старости Львівщини взяли участь у навчальній програмі

Відбувся І воркшоп в рамках навчальної програми «Кроки для старост 2021», яка проводиться за підтримки «U-LEAD з Європою».

Як повідомляють у Регіональному офісі  U-LEAD  у Львівській області тема практикуму  стосувалася ролі старости в системі місцевого самоврядування. На базі Львівського регіонального офісу проходив воркшоп для старост із Львівської області. Модератором заходу був Андрій Гнида, радник з питань децентралізації та місцевого самоврядування. 

«Сьогодні стартувала серія воркшопів для старост. Учасники першого практикуму розглянули низку практичних завдань різної тематики, щоб закріпити теоретичні знання. Ми обговорили процедуру призначення старости, акцентували увагу на важливості дотримання антикорупційного законодавства та багато спілкувалися щодо особливостей роботи старости в сучасних умовах», – розповів Андрій Гнида.

Старости ознайомилися з особливостями антикорупційного законодавства та правилами декларування доходів посадовими особами місцевого самоврядування.

Також під час практикуму учасники багато працювали в малих групах, в яких розв’язували низку завдань з юридичних та організаційних питань щодо призначення на посаду старост, звільнення, подання ними декларацій, обмежень щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності.

«Щиро вдячна за роботу в рамках воркшопу. Перед початком практикуму були деякі хвилювання, але дуже дякую за змістовий захід. Отриманні знання та матеріали були дуже корисним, обов’язково використовуватиму їх у своїх роботі», – ділиться враженнями від воркшопу Ольга Біян, староста із Добромильської громади Львівської області.

Нагадаємо, що навчальна програма «Кроки для старост 2021» відбуватиметься онлайн і складається з 5 семінарів, 3 воркшопів та онлайн візитів до успішних старост українських громад. За результатами навчання старости матимуть змогу отримати сертифікат.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян, та розширює можливості громад.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ