Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Суд оштрафував депутата облради від ЄС за вибоїни на дорогах

Сокальський райсуд Львівської області постановив накласти адміністративне стягнення у виді штрафу 1020 грн на посадову особу ПП «Рома», що своєчасно не виявила та допустила вибоїни на автодорозі Ковель-Жовква, через що отримали пошкодження 4 автомобіля марки: «Крайслер» , «Дачія», «Рено» та «ЗАЗ».

Про це йдеться у постанові даного суду від 17 листопада 2020 року, винесеній суддею Михайлом Адамовичем.

У судовому рішенні зазначено, що посадовець ПП «Рома», будучи особою відповідальною за експлуатаційний стан автодороги сполучення Ковель-Жовква, своєчасно не виявив недоліки дорожнього покриття та порушив правила, норми і стандарти, які стосується забезпечення безпеки дорожнього руху. А саме: не виявив та допустив вибоїни глибиною 10-12 см., що у подальшому призвело до пошкодження автомобілів марки «Крайслер», «Дачія», «Рено» та «ЗАЗ», яке відбулося 30.08.2020 року на 99 км. названої автодороги.

Суд прийшов до висновку, що в діях правопорушника наявні ознаки правопорушення, передбаченого ч.4 ст. 140 Кодексу України про адміністративні правопорушення (йдеться про порушення правил, норм і стандартів при утриманні автомобільних доріг і вулиць, що спричинили створення аварійної обстановки або пошкодження транспортних засобів).

У результаті посадовця ПП «Рома» судом було визнано винуватим у вчиненні правопорушення за ч.4 ст.140 КУпАП та накладено на нього адмінстягнення у виді штрафу в розмірі 60 (шістдесят) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 1020 грн.

Водночас у постанові суду не вказано відомостей про посаду, яку обіймає правопорушник, працюючи на ПП «Рома».

Нагадаємо: власником та керівником приватного підприємства «Рома» є депутат Львівської облради Роман Демчина (БПП "Солідарність").

У даний час дорожньо-будівельне ПП «Рома» Романа Демчини фігурує у низці кримінальних провадженнях, пов’язаних в основному із привласненням (розтратою) майна під час ремонтів автомобільних доріг на території Львівської області.

У їх числі - кримінальне провадження за №4202014000000001 за ч.1 ст. 212(ухилення від сплати податків)та ч.3 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб) КК України, що перебуває у даний час в провадженні ОВС СУ ФР ГУ ДФС у Львівській області, та яке було відкрито 24.01.2020 року.

У даній справі, зокрема, досліджуються такі факти. ПП «Рома» впродовж 2018-2019 рр. укладало договори із різними державними замовниками на ремонти доріг. Водночас підприємство замовляло транспортні послуги у ФОП, але платило їм значно дорожче ринкової ціни.

Фізичною особою підприємцем, яка надавала транспортні послуги ПП «Рома» виявився директор та власник цього ж ПП «Рома» Роман Демчина. Тобто, за висновками податківців, депутат сам надавав послуги своєму підприємству по завищених цінах. Зроблено це було на загальну суму 30 057 478 грн. що призвело до ухилення від сплати податків на загальну суму 3 106 984 грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ