Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Сила фейсбуку: нічний допис Найєма приніс Міністерству закордонних справ 1 млн доларів!

Критичний пост народного депутата з групи "Єврооптимісти" Мустафи Найєма щодо окремих статей пропонованого бюджету, зачитаний вночі з трибуни Верховної Ради, спричинив зміни до головного кошторису країни.

Про це на своїй сторінці в фейсбуці написав Мустафа Наєйм. 

Пост, що спричинив зміни, був таким: 

"Третя година ночі. Видали Держбюджет. Веселий. Наприклад, мільйон доларів (!) (24 млн. грн.) на проведення Всеукраїнського фестивалю патріотичної пісні "Будь вільним!". 

Для порівняння, на забезпечення діяльності Вищої кваліфікаційної комісії суддів виділено 8 млн. грн (~$330 тис). 

Затрати на Вінницьку ОДА найбільші в країні - 169 млн грн. Більше за Київську (165,2 млн) та за найбільшу область - Одеську (158,8 млн). 

Затрати на Державне управління справами (ДУС) 1,2 млрд. грн., а на діяльність всього парламенту - 933 млн. грн. 

Квітне й агенція Нацпроектів нашого старого приятеля у засланні Владислава Каськіва - 186,9 тис. грн (із них фонд заробітної плати 106 тис). 

Ну й продовжуємо скромно святкувати ЄВРО-2012 - на підготовку (!) чемпіонату 136,7 тис. грн. З яких 86 тис - зарплата загублених у часі та просторі працівників. 

Словом, це казка на ніч від уряду. Єдина дяка - залишили нормальні оклади Національній поліції. Але зелена кнопка все одно не тиснеться", - написав Мустафа Найєм. 

Після цього, за словами народного депутата, даний допис було зачитано з трибуни Верховної Ради, й 1 млн доларів, запланованих на пісенний конкурс, були віддані Міністерству закордонних справ. 

"Сила Facebook'у. Зачитування на засіданні парламенту попереднього посту моїм колегою-Єврооптимістом Олексієм Мушаком принесло мільйон доларів: прем'єр-міністр та міністр фінансів погодились замість проведення пісенного фестивалю передати $1 млн в бюджет Міністерства закордонних справ. А проте це все одно сумно", - підбив підсумок Найєм. 

Нагадаємо, що протягом останнього тижня в Комітеті закордонних справ нарікали, що уряд урізав фінансування МЗС на наступний рік. На думку членів комітету, це було вкрай безвідповідально, зважаючи на роль дипломатичного відомства на сучасному етапі. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ