Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Політика  |  Cуспільство

Уляна Пак запрошує львів'ян на публічні обговорення проекту бюджетної резолюції

Депутатка Уляна Пак запрошує львів'ян на публічні обговорення проекту бюджетної резолюції міського бюджету міста Львова на 2019 рік.

Шановні мешканці Львова, 04 жовтня на 17.00 у Малій сесійній залі Львівської міської ради збираємось на публічні обговорення проекту бюджетної резолюції міського бюджету міста Львова на 2019 рік. Ініціювала створення такої резолюції депутатка Уляна Пак.

"Ця резолюція не дасть розподіляти бюджет міста у ручному режимі. На пріоритетні напрямки буде встановлено певні мінімальні суми, які обов'язково потрібно буде віддати, наприклад, на медицину, освіту, енергозбереження і так далі. Окрім того, резолюція передбачає обмеження поповнення статутних капіталів комунальних підприємств до 30%. Я ще минулого року піднімала це питання - не можна бездумно заливати величезні кошти в статутні капітали підприємств, адже вони не розвиваються, звикають, що на все їм місто має давати гроші", - розповідає ініціаторка створення бюджетної резолюції Уляна Пак.

У резолюції прописана також програма поворотної фінансової допомоги малому підприємництву. Це дещо схоже на конкурс проектів для громадських організацій: наприклад, шляхом конкурсного відбору стартапам позичатимуть кошти на реалізацію. Увагу приділятимуть тим проектам, які будуть корелюватися із загальним баченням розвитку міста.

Окрім того резолюція підвищує відсоток на громадський бюджет - замість 1% ми встановлюємо 1,5%.

З метою промоції здорового способу життя та спорту пропонують скерувати всю суму з акцизного податку з продажу тютюну та алкоголю, який надійшов до міського бюджету м. Львова у 2018 році, на розвиток інфраструктурних об’єктів та заходів у сфері молоді, культури та спорту.

Мета бюджетної резолюції - забезпечити формування збалансованого та обгрунтованого проекту бюджету на 2019 рік, зосередження фінансових ресурсів на пріоритетних напрямках економічного, соціального та культурного розвитку міста, а також покращення ефективності використання бюджетних коштів.

На обговореннях будуть присутні представники Львівської міської ради, керівники управлінь та департаментів, депутати Львівської міської ради, представники наукових установ, громадських організацій.

Текст резолюції можна прочитати тут.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ