Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У 8-мій лікарні цього тижня трьом пацієнтам ампутували кінцівки через ускладнення коронавірусу

фото - пресслужба 8-мої лікарні
фото - пресслужба 8-мої лікарні
фото - пресслужба 8-мої лікарні
фото - пресслужба 8-мої лікарні
1/2
До КНП "8-а міська клінічна лікарня м.Львова" все частіше потрапляють пацієнти із тромбозами, спричиненими ускладненням коронавірусної хвороби.

Про це повідомляють на офіційній сторінці медичного закладу в фейсбуці.

Повідомляється, що цього тижня хірургам лікарні довелося тричі ампутувати кінцівки, аби врятувати життя пацієнтів. Усі вони потрапили до COVID-відділення через важкий перебіг хвороби. Згодом у пацієнтів з'явилися симптоми тромбозу.

"Якщо порівнювати, то від початку пандемії кількість таких усладнень, у 8 міській клінічній лікарні, трапилося лише 15 разів.

У зоні ризику  ті, які хворіють на діабет, генералізований атеросклероз, а також  пацієнти із надвагою чи ті, які палять", - йдеться у повідомленні.

Також лікарі зазначають, що COVID-19 викликає тромбування дрібних і більших судин  в різних ділянках тіла. Найчастіше потерпають легені, адже вірус викликає агрегацію дрібних клітинок крові, які приводять до мікротромбування. Траплялися такі випадки, коли пацієнти почували себе добре, а клінічна картина на КТ показує масштабне ураження легень, або навіть навпаки, пацієнту важко дихати, а на КТ не видно змін.  Після легень найчастіше тромби утворюються у кишківнику та нижніх кінцівках.

"Підступність і в тому, що тромбоз як ускладнення, трапляється не тільки в розпалі хвороби, але після повного одужання. Тому, важливо, після виписки із лікарні, бути на постійному контролі у сімейних терапевтів", - додали у пресслужбі лікарні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ