Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Києві відбулася п’ята регіональна нарада щодо пріоритетів ґендерної політики

У Києві відбулася п’ята регіональна нарада щодо пріоритетів ґендерної політики, - прес-служба АДПСУ.

17 січня цього року у Києві відбулася п’ята регіональна нарада щодо пріоритетів ґендерної політики під головуванням Віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванни Климпуш-Цинцадзе, у якій взяла участь помічник Голови Державної прикордонної служби України з питань ґендерної рівності полковник Олеся Клименко.

«Питання ґендерної рівності в Україні в минулому році було виведено в одне із пріоритетних, усі заплановані завдання 2018 року виконано та закладено стратегічні плани на 2019 рік», - наголосила  Віце-прем’єр-міністр.

Досить змістовними та вичерпними були доповіді стосовно результатів роботи міністерств і відомств та пропозицій роботи у напрямку реалізації ґендерної політики представника ООН Жінки в Україні Анастасії Дівінської, заступника Міністра соціальної політики України Олександри Чуркіної, заступника Міністра внутрішніх справ України Тетяни Ковальчук та інших.

Тетяна Ковальчук, в свою чергу, зазначила, що, порівняно з минулими роками, на цей час ми чітко бачимо абсолютно іншу картину впровадження ґендерного аспекту та розуміння ґендерної рівності в системі органів МВС. Пані заступник Міністра внутрішніх справ України оголосила поточні результати роботи відомств та центральних органів виконавчої влади, а саме – введення штатних посад помічників (радників) керівників з питань ґендерної рівності та відповідних структурних підрозділів, відповідальних за зазначений напрямок.

Крім цього, Тетяна Ковальчук наголосила на необхідності інтегрування ґендерного компоненту в освітній процес навчальних закладів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ