Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

У Львові вуличні музики гратимуть за графіком: що? де? коли?

Фото: Олена Ляхович, Гал-інфо
Фото: Олена Ляхович, Гал-інфо
Фото: Олена Ляхович, Гал-інфо
Фото: Олена Ляхович, Гал-інфо
Фото: Олена Ляхович, Гал-інфо
Фото: Олена Ляхович, Гал-інфо
Фото: Олена Ляхович, Гал-інфо
Фото: Олена Ляхович, Гал-інфо
1/4
Сьогодні, 3 квітня, у Львівській міській раді розповіли: де, коли і за яких умов можна здійснювати вуличні виступи, передає Гал-інфо.

Напередодні, 30 березня, під час засідання виконавчого комітету Львівської міської ради затвердили Концепцію організації вуличних виступів у громадських місцях Львова. За словами представників робочої групи, таке рішення прийняли для того, щоб:

  • створити комфортні умови взаємодії мешканців, виконавців вуличного мистецтва та гостей міста;
  • захистити населення та пам’ятки архітектури історичного ареалу від негативного впливу надмірного рівня шуму.

У коментарі Гал-інфо депутат ЛМР Юлія Хомчин розповіла, що спонукало до сприйняття цього рішення.

«Ще з червня минулого року розпочались напрацювання щодо організації вуличного мистецтва на території Львова. Я як секретар комісії з питань культури, молодіжної політики і спорту і наша постійна депутатська комісія  систематично отримували скарги як від самих мешканців, гостей міста, так і від місцевих бізнесменів.

Найчастіше звернення громадян стосувались вуличного музикування. Зокрема, надмірного шуму, звертали увагу й на репертуарну складову, й низьку якість виконання. Також варто зауважити, що людей турбує безпека під час демонстрації вогняних шоу. Щодо цього, то ми також має напрацювання. Наприклад, зобов’язання наявності при собі вогнегасника.

Суспільна дискусія досягла такого рівня, що не можна було зволікати. Тому після мого звернення до ЛМР під час сесії, як депутата, було створено робочу групу.

До її складу увійшли люди з різних галузей задля всебічної оцінки ситуації: і представники департаменту розвитку, і управляння культури, і туризму. Звісно ж, ми маємо в команді юристів, адже більшість питань переходять у правову площину. Зокрема, виконання ухвал щодо цієї ситуації. Також з нами працюють самі ж музиканти та представники громадських організацій.

Для того, щоб систематично підійти до розв’язку цієї проблеми ми аналізували європейські практики", - зазначила Юлія Хомчин.

Директор департаменту розвитку ЛМР Наталія Бунда розповіла, що робоча група виконує перші кроки з організації вуличного мистецтва у Львові.

"Ми визначили ареали, можливий час здійснення виступу, а також технічні умови, щоб не нанести шкоду історичному середовищу та не порушувати спокій мешканців центральної частини Львова. До сьогодні вуличні музиканти не подавали жодних заявок до міської ради, але тепер ми прописали, що така зобов'язаність є. 

Для того, щоб отримати дозвіл виконавцям потрібно подати заявку через Центр надання адміністративних послуг або в електронному вигляді залишити на сайті. У заявці музиканти повинні зазначити репертуар ат час, а також інструменти. післ яцього збирається комісія і розглядає кожне звернення 

Стежити за виконанням цього рішення, а саме перевіряти наявність дозволів і дотримання зобов’язань будуть преставники ЛКП "Муніципальна варта", - розповіла у коментарі Гал-інфо Наталія Бунда.

Місця та умови здійснення вуличних виступів у Львові

1) Ареал: пл. Ринок (лише біля криниць-фонтанів).

  • Технічні умови: інструментальна музика (без використання духових та ударних інструментів і звукопідсилювальних пристроїв).
  • Можливий час здійснення виступу. Робочі дні: з 16:00 до 22:00. Вихідні дні: з 12:00 до 22:00.

2) Ареал: вулиці, прилеглі до пл. Ринок у ареалі обмеженому вул. Підвальна, вул. В. Винниченка, вул. Валова, вул. І. Гонти, вул. Театральна, просп. Свободи.

  • Технічні умови: інструментальна музика (без використання ударних інструментів.
  • Можливий час здійснення виступу. Робочі дні: з 16:00 до 22:00. Вихідні дні: з 12:00 до 22:00.

3) Ареал: за межами території зазначеної у пунктах 1, 2 цього списку.

  • Технічні умови: музичне виконання всіх видів х врахуванням норм рівня шуму згідно з законодавством України.
  • Можливий час здійснення виступу: з 12:00 до 22:00.

Олена Ляхович, Гал-інфо.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ