Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові дофінансують проєкт зі створення системи швидкого реагування на злочини і події

Проєкт передбачає будівництво нової адміністративної будівлі поліції на вул. Стрийській, у якій буде розташований Центр швидкого реагування на злочини, а також ремонт відділів поліції та закупівлю техніки, зокрема відеокамер.
Проєкт Центру швидкого реагування на злочини та події (Візуалізація: Поліція Львівщини)

Про це повідомляє пресслужба Львівської обласної ради.

Комісія з питань євроінтеграції, міжнародного та міжрегіонального співробітництва обласної ради підтримала питання дофінансування проєкту міжнародної технічної допомоги «Створення системи швидкого реагування на злочини і події у м. Львові» на суму 3,2 млн грн. Як відомо, вартість усього проєкту становить 6 мільйонів євро. 

«Ми підтримуємо завершення цього важливого іміджевого для області проєкту. Також ми плануємо невдовзі відвідати об’єкт з колегами по комісії, щоб на місці подивитися, як відбуваються роботи з облаштування адміністративної будівлі та чи вдасться успішно його реалізувати в межах запланованих строків», — зазначила голова комісії Наталія Галецька. 

У профільному департаменті ОВА сподіваються, що проєкт може бути реалізований влітку цього року.

Довідково: Проєкт «Створення системи швидкого реагування на злочини і події у Львові» розпочали в межах тристороннього співробітництва «Польща-Білорусь-Україна». У зв'язку з початком повномасштабної війни, Білорусь перестала бути учасницею проєкту. Зараз його дофінансовують інші європейські країни. 

Проєкт має на меті покращити матеріально-технічну базу поліції Львівщини, запровадити технічні інновації, забезпечити можливість цілодобового оперативного контролю ситуації у місті. Він також допоможе швидко обробляти та аналізувати отриману інформацію про правопорядок у Львові.    

Будівля має п'ять поверхів. Тут розміщуватимуться служби кримінального аналізу, КОРД, оператори служби «102». Крім цього, в центрі працюватимуть слідчі та кіберполіцейські. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ