Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

У Львові обурюються, що "групу одинадцятьох" їм спустили з Києва

У понеділок, 11 січня, у дивний спосіб було вирішено, що ініціативна група, яка формуватиме ВО «Майдан» на Львівщині, складатиметься з 11 осіб. Це рішення було спущене зверху. Про це сьогодні, 15 січня, під час прес-конференції заявила співачка, голова Світової федерації українських лемківських об’єднань Софія Федина.

«Ми підтримуємо «Майдан», адже без об’єднання перемога буде за Януковичем, але ми протестуємо проти таких рішень щодо так званої ради ВО «Майдану», - сказала Софія Федина.

Вона також додала, що 3 січня громадськість створила оргкомітет, адже з Києва не було ніяких проявів активності по створенню ВО «Майдан».

«У понеділок (13 січня в Києві оголосили склад ініціативної групи по створенню ВО «Майдан» на Львівщині, - ред.) вийшло так, що усі наші громадські ініціативи не легітимні і нас взагалі почали називати розкольниками», - зазначила Софія Федина.

За її словами, такий принцип творення ВО «Майдан» їй нагадує комуністичні часи, а діяльність Ради ВО «Майдан», за її словами, асоціюється з прийомами КДБ.

«Майдан – це не якась рада. Майдан – це протест громадян проти корупції, брехні, насадження думок, це майданчик для дискусій», - заявила вона.

Федина також наголосила, що від 13 січня на Львівщині немає ще жодного офіційного документу, який легітимізує ініціативну групу затверджену у Києві. Окрім того, жодної діяльності ці люди не проводять.

Нагадаємо, що уКиєві, 13 січня, затвердили ініціативну групу ВО «Майдан» на Львівщині в такому складі: Роман Ілик, Володимир Парубій, Роман Брезіцький, Ірина Сех, Ярослав Пітко, Василь Молдован, Оксана Юринець, Євген Филипець, Олег Кузан, Іван Вакарчук, Петро Колодій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ